Esquí

A la recerca d'un millor 2018

La irregularitat en els resultats ha marcat el primer tram de la temporada

A la recerca d'un millor 2018Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com acostuma a fer la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) per aquestes dates, ahir es va fer la reunió anual de Nadal amb tots els entrenadors i corredors de totes les disciplines. Va ser al Parador Canaro, on es va aprofitar per presentar els primers pals oficials de la FAE que es posaran a la venda al públic i a més, com també és habitual, es va fer un petit balanç del primer tram de la temporada. De moment, els resultats han estat un pèl irregulars i no s’han acabat de complir els objectius marcats a principi de curs, però encara hi ha temps per endavant per millorar d’aquí al final de l’hivern i de cara al punt àlgid de l’any, els Jocs Olímpics de Pyeongchang (Corea del Sud), que es disputaran entre el 9 i 25 de febrer.

La llista de competidors que representaran a Andorra en aquesta cita es conformarà definitivament el 22 de gener, malgrat que ja es pot intuir alguns noms, com Mireia Gutiérrez, Joan Verdú, Irineu Esteve i Lluís Marín, que a priori ho tenen tot de cara per anar-hi. A ells també se’ls podria afegir Marc Oliveras, Àxel Esteve, Carmina Pallàs o Carola Vila en funció dels resultats durant el mes de gener. En total, seran entre quatre i sis representants de les tres disciplines els que aniran als Jocs. “El més important és intentar enviar l’equip més competitiu possible, de gent que hi arribi amb confiança i bons resultats a les esquenes, i que això ens permeti fer uns bons Jocs Olímpics”, remarcava ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa.

Sobre els resultats assolits en alpí fins ara, Visa va destacar el podi de Gutiérrez, i els punts de Carmina Pallàs en Copa d’Europa de descens, però va recordar que encara s’ha de ser més constant. “El podi de Copa d’Europa és un bon símptoma que és una corredora que pot anar ràpid i ara del que es tracta és de fer-ho en Copa del Món. Hem d’estar confiats que al final serà capaç de fer-ho”, comentava Visa, que hi afegia que “el resultat de la Carmina és molt important per a nosaltres perquè en la història de l’esquí andorrà cap noia havia aconseguit punts en Copa d’Europa de descens. És una noia que salta al nivell de posicions de capdavant i s’està reivindicant”.

Pel que fa a Lluís Marín, Visa va remarcar la necessitat que pugui tornar al nivell que tenia abans de la lesió, ja no només de cara als Jocs, sinó abans que acabi el curs. “Hem de recuperar la millor versió del Lluís sigui com sigui. El mal inici de temporada penso que no és conseqüència de res en concret. Sabem que és un noi que pot estar al davant, i la mala sort també ens ha jugat una mala passada fins ara”, comentava.

A la recerca d'un millor 2018

tracking