ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc torna a fregar la victòria

Karnowski va tenir a les mans donar la victòria si convertia el 96 a 95 a pocs segons del final, però va topar amb l’oposició de Poirier

MoraBanc AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si Przemek Karnowski s’hagués menjat el cèrcol quan quedaven pocs segons i el marcador era de 94 a 95 segurament el titular més adequat per definir l’enfrontament d’ahir al Poliesportiu entre el Bàsquet Club MoraBanc Andorra i el Baskonia hauria estat Bases de luxe. Més que res pel tros d’actuació que van quallar tant Jaime Fernández com Andrew Albicy, i aquest últim, fins i tot, es va atrevir amb un tap tot i fer 1,76 metres. El madrileny va registrar 23 punts de valoració i el de Sèvres, 27, sent així el més ben valorat del duel. En qualsevol cas, els bascos es van imposar per 94 a 97 en un altre final de partit trepidant que novament –i ja en van uns quants aquesta temporada– va sortir creu per als interessos andorrans.

Val a dir que, lògicament, la culpa al 100% no la va tenir ni de bon tros el jove gegant polonès, que a més prèviament havia estat força encertat dins de la pintura. Ara bé, el tros de tap que es va emportar de Vincent Poirier segur que li servirà de cara al futur. Karnowski va creixent a la Lliga Endesa després de 12 jornades, certament li manca confiar més en el seu potencial i ha de treure moltíssima agressivitat. L’afició del fortí té ganes de veure el pivot polonès que tant va créixer a la lliga universitària dels Estats Units i, sobretot, qui quan anotava cistelles decisives cridava com un boig contagiant tot el públic. Parlant de mostrar-se agressiu, els homes de Pedro Martínez ho porten a l’ADN i no van parar de provocar sang, tal com va succeir la campanya passada, que també van assaltar la pista del MoraBanc. Són dels pocs de l’ACB que els tenen la mesura presa. Tocava afinar la punteria i els tricolors ho van aconseguir amb un percentatge del 63% en tirs de dos (des de 6,75 metres i el tir lliure va esdevenir una altra història), tot i que malgrat aquesta millora, la defensa es va deixar un pèl de costat permetent sense oposició bastants llançaments exteriors a magnífics tiradors. I alhora Poirier i Tornike Shengelia van fer i desfer còmodament a prop de la cistella (14 punts i 12 rebots el primer, i 20 i 7, el segon).

Probablement, com que no es va poder arribar a l’equilibri perfecte en l’aspecte ofensiu i defensiu davant tot un conjunt d’Eurolliga, es va perdre. Ja ho diuen a vegades que tot no es pot obtenir i efectivament és el que els va passar als de Joan Peñarroya al llarg del matx. Estant encertats es mostraven tous o despistats a l’hora de defensar, mentre que posant contra les cordes els de Martínez es convertien en una màquina d’errar triples. Un triomf hauria estat la cirereta a una fantàstica ratxa a casa comptant les competicions domèstica i europea. Toca continuar remant i recuperar alguns peixets amb aleta de tauró –jugadors– que no acaben d’arrencar. La Copa del Rei es complica (5-7 i desens), però queda molt. Pròxima parada, Eurocup, dimecres a París.

LES CLAUS

El tap

Przemek Karnowski va tenir la cistella per aconseguir el 96 a 95 a pocs segons del final del partit, però es va veure superat per Vincent Poirier, que li va fer un tap.

L’agressivitat

El baskonia és un tros de rival, més que res perquè juga a l’Eurolliga. Els homes de Pedro Martínez van fer sang sense treva i el MoraBanc no va igualar les forces constantment.

Atac-defensa

Tocava afinar la punteria i els tricolors ho van assolir en els tirs de dos. Potser es van obsessionar massa deixant un pèl de costat la defensa. L’equilibri perfecte no es va aconseguir.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Se’ns escapa, com molts altres”

Amb una barreja d’orgull per la persistència dels seus i decebut per la derrota, Joan Peñarroya va destacar la gran qualitat del rival a l’hora de justificar la desfeta, sense oblidar que una vegada més va tocar creu en un final ajustat. “És evident que hem jugat davant un gran rival. Hem entrat a l’últim minut guanyant de dos punts i al final se’ns escapa, com moltes altres victòries”, va dir l’egarenc, que va remarcar que “juguem contra el millor equip d’Europa en aquests moments”. A més, el tècnic va afegir que “com que som caparruts, persistirem a revertir la tendència”, respecte als finals ajustats perduts.

El punt més negatiu de l’equip va ser la defensa. Els últims partits estava encaixant menys de 70 punts, però ahir va passar a rebre’n 97, fruit de la qualitat del rival, però no només per això. “És el Baskonia, que anota 90 punts per partit, però podríem haver estat millor en defensa, sobretot en situacions de transició a l’últim quart, són de les que més em queixo”, va valorar Peñarroya.

El tècnic també va voler analitzar el costat positiu i va dir que “segur que hem fet coses malament, però crec que la gent ha vist un partidàs, ens ha faltat guanyar”.

EL RIVAL

Pedro Martínez

“A mi m’agrada molt com juga l’Andorra”

El tècnic del Baskonia va lloar la feina feta pel MoraBanc per no quedar-se enrere. “L’Andorra ha tingut la virtut de tornar sempre al partit. Al final ha sigut un cara o creu en el qual estem en bona dinàmica i això t’ajuda a vèncer aquests duels”, va assenyalar Martínez, que va confessar que “a mi m’agrada molt com juga l’Andorra, té clar les coses que fa”. A més, va parlar de l’arbitratge i va dir que “estàvem molt descontents de com ens han arbitrat a la primera part. Alguns jugadors s’han carregat de faltes i això ens ha perjudicat”.

EL JUGADOR

Moussa Diagné, Pivot del MoraBanc

“El Baskonia és un gran rival”

“Tothom sap que el Baskonia és un gran rival i que ha millorat molt. Des del primer dia de Lliga l’equip ha demostrat que és capaç de reaccionar en qualsevol moment. Hem de seguir treballant, la temporada és llarga i segur que tot arribarà.”

Oliver Stevic, Pivot del MoraBanc

“El problema és la defensa”

“El problema és la nostra defensa. Feia uns partits que els rivals feien menys de 70 punts i avui n’han fet 90. Hem donat molts punts fàcils”, va lamentar un dels capitans del MoraBanc, que hi va afegir que “és una der­rota difícil”.

El MoraBanc torna a fregar la victòria

tracking