automobilisme sobre gel

L'Andros s'estrena amb incerteses per al 2019

L’Automòbil Club té assegurada la cita el 2018, però la continuïtat per a l’any següent està subjecta a la reformulació del trofeu

L'Andros s'estrena amb incerteses per al 2019fotoesport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per 23a vegada, ni més ni menys, el circuit d’Andorra al Pas de la Casa va rebre ahir els màxims especialistes de la conducció sobre gel amb l’arribada del Trofeu Andros. Aquesta és una de les competicions amb més tradició del Principat, però malgrat això i la bona relació entre el promotor de la prova, Max Mamers, i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), les dificultats econòmiques sempre han fet que la seva visita anual al país pengés d’un fil. Portar l’Andros és deficitari per a l’ACA, però això no ha acabat evitant mai que al final es decidís tirar endavant el fet d’acollir la cita.

Arran d’aquesta delicada situació, però, la política que se segueix a l’hora d’acordar la continuïtat de l’Andros al país és d’anar renovant any a any. El president de l’Automòbil Club, Enric Pujal, ja va tancar l’arribada del Trofeu pel 2018 fa uns dies, però de cara al 2019 Mamers prepara canvis importants en el format de la prova i això fa que estigui en l’aire l’arribada de la cita al Principat. “De cara al 2019, el Trofeu Andros segur que no serà com ara. O vindrà en un format nou o no vindrà”, explicava Pujal. Mamers encara està reformulant la competició i no té decidit cap on tirarà, però està força engrescat a potenciar els vehicles elèctrics. A més, té la voluntat de fer una cita final a l’Estadi de França per muntar un gran espectacle. També, una de les possibilitats que va parlar ja l’any passat era la de fer un calendari més curt, però no va descartar que Andorra hi tingués cabuda.

Encara hi ha temps de sobres per anar encaixant les peces del trencaclosques. De moment, el 2018 està garantit i en aquest sentit l’objectiu és anar cuidant el tema econòmic. Anys anteriors, el dèficit s’havia situat al voltant dels 30.000 euros, però per a la present edició, el president de l’ACA esperava baixar dels 20.000. “Hem tingut una petita ajuda del comú d’Encamp, que és molt benvinguda. Amb això i un augment de la venda de les entrades, esperem poder arribar a menys de 20.000 euros de dèficit”, va comentar Pujal.

Estat òptim de la pista

La renovada gestió del Circuit del Pas de la Casa va rebre molts elogis ahir durant la primera jornada de competició, en la qual els pilots es van trobar un traçat en perfectes condicions per córrer sobre el gel. “Hem rebut felicitacions de tothom. La pista està molt bé i el gel ha aguantat, tot i la canya que li donen”, va assenyalar Pujal. Avui, en segon i darrer dia de competició, l’acció s’iniciarà a les 15.30 h amb els primers warm up i les curses seran a partir de les 19.50 h fins a les 22 h, moment en què arribarà la Super Finale de la categoria Elite Pro i que durarà uns 20 minuts. Després, es fa a terme l’últim podi, que abaixarà el teló de la 23a edició al país.

L'Andros s'estrena amb incerteses per al 2019

tracking