EUROCUP

El partit clau

El MoraBanc rep el Cedevita en un duel en què el resultat facilitarà o complicarà el camí cap al Top-16 de manera decisiva

El MoraBanc fa patir el campió però perd a la pròrrogaACB PHOTO / M. A. POLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara resten tres jornades per disputar de la fase regular de l’Eurocup però la d’avui, gairebé igual que la passada, serà clau per al MoraBanc en les aspiracions de classificar-se per al Top-16. Contra el Cedevita Zagreb (20 h, Poliesportiu d’Andorra) està en joc tenir un camí assequible cap a la següent ronda o un que faci que el Comapedrosa quedi en no-res. Les possibilitats són múltiples d’aquí a final d’any ja que el que facin els altres cinc equips també afecta directament o indirectament els del Principat.

Per exemple, el Darussafaka Istanbul ja té la classificació assegurada, però no la primera posició del grup. Si arriba amb aquest objectiu en joc al Poliesportiu a l’última jornada no serà el mateix que si el té assegurat. Per altra banda, el Levallois Metropolitan pot quedar avui ja matemàticament eliminat si cau a la pista del Fiat Torí. El MoraBanc visita el conjunt francès la setmana vinent i tindria més opcions de vèncer davant un equip que ja no lluita per res. Aquest seria un dels millors escenaris per als de Joan Peñarroya si a més se’ls afegeix un triomf avui. Millor aniria encara una campanada francesa en terres italianes per poder situar-se ja a la quarta plaça, malgrat que la dificultat de triomf seria superior la setmana que ve.

Per contra, una desfeta avui combinada amb una victòria del Torí situaria a dos triomfs el tall amb dues jornades per disputar, situació que deixaria gairebé impossible la classificació. Per aquest motiu, el partit contra els croats és clau. Es pot anar per un camí o per un altre en funció del resultat i el marge que hi hauria després és mínim. A més, cal tenir en compte que el calendari és més favorable al MoraBanc que al Torí, el màxim rival pel quart lloc. “La nostra continuïtat passa perquè guanyem el màxim de partits i tot i així depenem d’algun resultat. També som conscients que per calendari vam començar jugant la majoria de partits a fora, fet que s’està igualant ara i segurament igualarà més la classificació”, va exposar ahir Peñarroya en la roda de premsa prèvia al duel.

No obstant això, tot comença amb una victòria avui contra un Zagreb en estat de gràcia. Ha guanyat 15 dels últims 17 enfrontaments comptant les tres competicions que disputa (Lliga de Croàcia, Lliga ABA i Eurocup) i està demostrant ser un dels millors equips d’Europa amb triomfs, per exemple, com el de la setmana passada contra un Darussafaka que estava imbatut. El Cedevita també té l’al·licient que si guanya avui pot certificar el seu pas al Top-16. Per contra, una der­rota seva per 19 punts li trauria l’average respecte al MoraBanc i se li complicaria la classificació.

Copeland, dubte

En l’apartat físic, Vlado Jankovic tornarà avui a tenir minuts després d’haver estat prop d’un mes de baixa, i Chris Copeland segueix amb problemes als dits i és dubte per a l’enfrontament.

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, EL PROJECTE ONE TEAM DEL CLUB

El MoraBanc Andorra continuarà la seva conscienciació sobre la violència de gènere a través del projecte One Team, una iniciativa que han de presentar tots els equips d’Eurocup destinada a contribuir a la comunitat ajudant col·lectius que presentin risc d’exclusió. Aprofitant que ja hi ha una col·laboració amb el Govern d’Andorra amb la campanya #MaiPor25N, el MoraBanc ha engegat aquesta iniciativa, la qual no és gens corrent segons comenten des de l’Eurolliga. “Habitualment, els projectes One Team acostumen a anar en la direcció d’unir el bàsquet i la seva pràctica amb algun col·lectiu que no sempre té facilitat per practicar-lo, però sent el nostre primer cop hem volgut anar un pas més enllà”, explica el cap de comunicació, Gabriel Fernàndez.

El club ha iniciat una sèrie de formacions a càrrec del ministeri de Benestar Social amb la violència de gènere com a gran protagonista i en els quals participaran els integrants dels equips masculins i femenins. “No volem que els jugadors que passen per la nostra base tinguin la sensació que els ensenyem bàsquet i prou”, exposa Jaume Tomàs.

tracking