ACB Lliga Endesa

Primera victòria a fora del MoraBanc

El MoraBanc Andorra s’adjudica la primera victòria del curs lluny del país en un altre final a cara o creu, que aquest cop és favorable (60-64)

Primera victòria a fora del MoraBancACB PHOTO / L. GARCÍA

Creat:

Actualitzat:

Victòria trepidant en majúscules. Deien que feia fred al San Sebastián Arena 2016. Que la temperatura podia marcar uns 10 graus aproximadament, doncs el Bàsquet Club MoraBanc Andorra va dur la llenya i els llumins dels Pirineus per aportar escalforeta i emoció fins a l’últim segon. Aquest cop sí, la balança es va decantar del costat andorrà, que va sumar ahir a la pista del Delteco Guipúscoa Basket el primer triomf del curs fora de casa. Els de Joan Peñarroya no van quallar la millor actuació de l’actual campanya –van fallar 11 tirs lliures–, encara que l’esport sempre et torna tot el que li dones.

Van guanyar la primera possessió del matx anant pel marcador. Directament. Ara bé, la realitat va ser que els visitants es van convertir, òbviament sense voler-ho així, en una màquina d’errar. La primera cistella andorrana va arribar del canell de David Jelínek des de la línia de tres punts, quasi a l’equador del primer quart (7 a 3). El Delteco de la seva part anava fent mal, però sobretot en la faceta del rebot ofensiu, gaudint d’una oportunitat i una altra per sumar a l’electrònic. El segon període es va iniciar amb un 16 a 9 que tenint en compte com s’estaven mostrant els del Principat no es tractava de cap drama. Un cop els de Peñarroya es van enfundar la granota de treball, en certa mesura en atac, tot va començar a rutllar ben diferent, tot i que els bascos van estar a res de trencar el partit després d’un triple de Michael Fakuade que va suposar el 28 a 20. No obstant això, un parcial de 6 a 0 protagonitzat per Przemek Karnowski, Oliver Stevic i John Shurna va servir per no renunciar a res.

A la represa, el peix no estava venut i en aquest punt, tal com assenyala la campanya de publicitat de la temporada, van interioritzar l’aleta de tauró. Cap intimidació dels homes de Porfi Fisac va poder amb ells i van igualar el xoc en tots els aspectes, malgrat que no d’una manera regular, i això es paga. David Walker va anotar des de la línia del 6,75 per empatar a 39 i els locals amb l’empenta del públic no es van ensorrar, arran que van posar un 8 a 0 amb uns grans Daniel Clark i l’MVP de la competició, Henk Norel. El capità Stevic, que certament va tirar del carro durant el duel (19 de valoració), va completar una bona jugada col·lectiva per no desistir (47 a 41). Als darrers 10 minuts una plantilla andorrana carregadíssima de piles i inspiració va aconseguir un parcial de 6 a 0 per reenganxar-se i a partir dels últims cinc es va encetar la bogeria que va donar peu a viure un partidàs digne d’infart. Karnowski, que no havia estat fi, va entrar en substitució de l’expulsat Moussa Diagné i ho va petar amb un rebot ofensiu i cistella per avançar el MoraBanc per primer cop (58 a 59), i va tornar a encertar amb un ganxo. Curiosament 3 tirs lliures de 4 finals i els errors guipuscoans van valer per obtenir la cinquena victòria ACB.

Primera victòria a fora del MoraBanc

tracking