ACB Lliga Endesa

Cuinar un triomf a 10 graus

El MoraBanc visita avui la pista del Guipúscoa, la més freda de la competició, on mirarà de sumar la primera victòria del curs lluny del país

Cuinar un triomf a 10 graus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra necessita experimentar d’una vegada per totes aquesta temporada què significa vèncer lluny del Principat. La campanya passada també va costar adjudicar-se triomfs forans, però a aquestes alçades –jornada 11 de la Lliga Endesa– el primer ja havia arribat un pèl abans, a la pista de l’ICL Manresa (91 a 93). Aquest curs davant el Tecnyconta Saragossa les coses es van començar a truncar al tercer quart, el matx de Badalona amb el Divina Seguros Joventut encara molts es pregunten com es va perdre i enfront del València Basket, el vigent campió, va estar a punt de saltar la sorpresa, diumenge passat. A més, aquests dos darrers duels disputats pels de Joan Peñarroya fora de casa es van decidir a les fatídiques pròrrogues.

Per tant, tot apunta que avui (19.00 hores) contra el Delteco GBC (Guipúscoa Basket) la balança hauria de decantar-se a favor dels tricolors, i perquè sigui així hauran de continuar mostrant sobre el parquet, d’una manera constant, la insistència a voler complir col·lectivament amb la majoria d’aspectes del joc. La plantilla va jugar dimecres Eurocup i ahir mateix va sortir en autobús en direcció el País Basc, i malgrat el cansament que suposa tot plegat, Jaka Blazic va explicar que físicament “ens trobem bé, vam realitzar un entrenament de regeneració i el físio David de Toro ens està cuidant. No hi ha excuses, ni la frescor que sentirem, i estem més que motivats”. De la seva part, Peñarroya va comentar, en relació amb el pavelló San Sebastián Arena 2016, que “l’ambient és bastant fred i la temperatura és força més freda, sobretot per a l’època de l’any actual. Clarament és una circumstància que influeix en els rivals i ens hi haurem d’adaptar [els termòmetres poden marcar tranquil·lament entre 10 i 11 graus]”.

I no només això, el conjunt basc va retornar aquest estiu a l’ACB i se situa onzè a la classificació amb un total de 4 victòries i 6 derrotes, com el MoraBanc: “Penso que el tècnic, Porfi Fisac, ha trobat quelcom complicat i és que els jugadors estiguin competint molt a gust amb els seus sistemes ofensius i alhora tinguin confiança”, va assegurar l’entrenador egarenc, que hi va afegir que “tenen les responsabilitats ben definides”. La KDS (Karnowski, Diagné i Stevic) haurà de bregar amb l’MVP de la competició, el pivot Henk Norel, que fa una mitjana per matx de 22,9 punts de valoració i és el millor rebotador ofensiu de la lliga.

PROBLEMES AL DIT

Chris ‘Cope’ viatja amb l’equip però serà dubte fins a última hora

ANDORRA LA VELLA. Chris Copeland segueix amb malestar en un dit de la mà esquerra (ell és dretà), arran que en el xoc d’Eurocup se li va enganxar a la samarreta d’un rival, patint així un petit esquinç. En qualsevol cas, el jugador porta un embenatge no gaire voluminós i se’l va veure a la sessió d’ahir llançant a cistella. Finalment, va pujar a l’autobús del MoraBanc en direcció Sant Sebastià, tot i que serà dubte fins a última hora. Joan Peñarroya sí que podrà comptar amb Vlado Jankovic i John Shurna, encara que no estaran a tope.

tracking