Bàsquet

Conjura per ser al Top-16

Conjura per ser alEl Cedevita es distancia de Torí i MoraBanc, mentre que la quarta plaça del grup A serà una batalla ‘indirecta’ entre els dos darrers

Conjura per ser al Top-16Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club Mora­Banc Andor­ra segueix demostrant que com a local és gairebé intractable, tal com va succeir la temporada passada. El fortí es va fent impenetrable i més tenint en compte que dels últims sis partits que s’han disputat entre la Lliga Endesa i l’Eurocup els andorrans han fet ple de victòries. Les úniques derrotes es van donar contra el Montakit Fuenlabrada a l’ACB i l’Unics Kazan a Europa, el mes d’octubre, quan el conjunt de Joan Peñarroya estava en ple procés de carburació i enteniment amb les noves cares. Tots els jugadors que dirigeix l’entrenador egarenc estaven dimecres a la nit pletòrics dins del vestidor, alguns feien broma, d’altres estaven en el seu món, en qualsevol cas la tònica era la felicitat i la sensació de la feina ben feta, després d’haver superat el Fiat Torí Auxilium.

A més, importantíssim i/o vital va suposar empatar el bàsquet average, que era de 6 punts, mentre que ara s’ha de consultar el general i, de moment, el MoraBanc el té millor, ja que la resta entre punts anotats i rebuts és de menys 25 i la dels d’Itàlia està en 50 negatius. Encara queda molt de camí i ossos certament més durs per rosegar que els torinesos –no obstant això, seguríssim que amb aires de superioritat menys perfumats–. Ara bé, la conjura de portes cap endins del club, més clara que mai: l’objectiu és convertir-se en carn del Top-16. “La veritat és que no estem gaire al cas de com està la classificació, simplement ens limitem a anar partit a partit per així assolir la fita sense tornar-nos bojos”, va assenyalar Don Jaime Fernández, que novament va estar espectacular en el tram del matx en què tocava obrir forat. De la seva banda, Moussa Diagné va destacar com el seu company en seguir un full de ruta previngut i va deixar clar que el pròxim dimecres al Poliesportiu (20.00 hores) davant el Cedevita Zagreb “serà un repte força més majúscul i és clar que l’enfrontament esdevindrà duríssim, però a casa tenim un plus que últimament estem aprofitant”.

En aquest punt de la competició surten un munt de travesses a la palestra i d’ara endavant el rival a batre –sense tornar a competir-hi directament– són els italians. A la taula els quatre primers tenen premi i primer i segon, Darussafaka Istanbul i Unics Kazan, ja estan matemàticament classificats a falta de tres jornades, el següent, el Cedevita, acumula quatre triomfs i s’allu­nya dels de la regió de Piamont, quarts, amb tres, i òbviament dels andorrans, cinquens, amb dues (el Levallois Metropolitans París és cuer amb només una).

Els tricolors per superar la fase regular necessiten com a mínim una victòria més que el Fiat Torí, en el cas que aquest no capgiri el bàsquet average general, i si fos així un empat no valdria i se n’haurien d’adjudicar dues més. En el pitjor dels casos, si els homes de Luca Banchi no fallessin a cap cita, passarien de ronda. El calendari a aquestes alçades sempre transmet dificultat, es miri per on es miri.

‘Cope’ és dubte i ‘Vlado’ jugarà

Peñarroya explicarà avui en roda de premsa si Chris Copeland podrà viatjar amb la resta de la plantilla per disputar el duel de demà (19.00 hores) a la pista del Delteco GBC (Guipúscoa Basket). Mentre que Vlado Jankovic va confirmar que sí que jugarà contra els bascos.

tracking