Eurocup

La tècnica de la vida

Una falta a Lamar Patterson a cinc segons del final quan l’‘average’ semblava perdut permet al MoraBanc igualar-lo

La tècnica de la vidaFernando Galindo

L’objectiu era clar. Una victòria no era suficient per seguir amb opcions decents per passar al Top-16 de l’Eurocup. S’havia de guanyar almenys de set punts per poder tenir un triomf més en cas d’empat amb el quart. Hi havia una tercera via, però, que no acabava de deixar malament el MoraBanc: la de l’empat, és a dir, un triomf per sis punts ahir. D’aquesta manera, decidiria el bàsquet average de punts general si es produeix un empat a la taula, el qual era més favorable als de Joan Peñarroya.

No obstant això, aquesta no era l’opció preferida i el guió del partit previst era el de guanyar com a mínim de set punts. Amb aquesta mentalitat va sortir el MoraBanc a la pista, tot i que la posada en escena no va ser la ideal en aquest sentit. El primer període es va caracteritzar pels parcials. Primer, 0 a 5, després 8 a 5 i seguidament 8 a 12. A poc a poc i amb una millor defensa es van anar estabilitzant les dinàmiques, però no va ser per l’encert en atac del conjunt del Principat, que va errar vàries cistelles tan fàcils que semblaven que estiguessin fetes, i no va acabar el quart amb un marge significatiu. Almenys, un que valgués (15-14).

Tot i això, en el segon quart sí que es va anar a buscar més l’avantatge necessari. I això va ser possible gràcies a la parella Oliver Stevic-Jaime Fernández. Ambdós jugadors estaven a un nivell pletòric i amb accions de qualitat van guiar un MoraBanc millorat fins al 42 a 31 davant un Torí que sumava 16 pèrdues al descans.

Aquest marge era suficient per adjudicar-se la victòria doble i complir l’objectiu, però encara quedava tota una segona part. I semblava que es podria mantenir el ritme i l’avantatge als primers minuts de la represa, gràcies al bon encert exterior. Un triple de David Jelínek situava el 57 a 42 que donava bona perspectiva. Però a l’acció següent, el txec va fer una falta en un llançament de tres de Sasha Vujacic i va marxar empipadíssim a la banqueta. Puntada de peu a un videomarcador de publicitat i tècnica. L’escorta estava tan empipat que fins i tot va respondre amb males formes a tot aquell que s’hi apropava, inclús Joan Peñarroya, que no va fer gaire bona cara en rebre aquella contestació, tot i que no el va castigar i Jelínek va tornar després a pista. Aquesta acció va suposar un punt d’inflexió negatiu. Primer el Torí va endollar un parcial de 2 a 12 i a la fi del tercer quart recuperava l’average i les opcions de guanyar (62-59).

El MoraBanc va tornar a posar la directa al darrer quart i va arribar a guanyar de 10 (76-66), però el Torí es va apropar i a falta de cinc segons per acabar el partit la possessió era italiana amb el 82 a 77. Semblava que l’average estava perdut, però Moussa Diagné va dir alguna cosa a Lamar Patterson en to provocatiu i aquest va respondre. Li van xiular una tècnica i Don Jaime no va fallar el tir lliure. Al final no es va poder guanyar de més, però almenys el MoraBanc segueix viu a Europa.