Eurocup

Obligat a abonar-se a la victòria

Un MoraBanc sense vides extra a Europa se la juga avui per seguir aspirant als setzens de final

Obligat a abonar-se a la victòriaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra se li han acabat les vides extra a l’Eurocup, ja que a falta de quatre jornades per donar per acabada la fase regular es veu amb l’obligació d’abonar-se a la victòria, com a mínim en tres ocasions per passar a setzens. La primera final per evitar dir adeu de forma virtual a la competició la disputa avui (20.00 hores) a casa, davant el Fiat Torí Auxilium, un rival que en el partit de la primera volta va remuntar –i de quina manera– un gran inici tricolor per acabar imposant-se per 6 punts de diferència (92 a 86). “Tenim un matx important i tots sabem la seva transcendència per continuar amb opcions a Europa, enfront d’un Torí contra el qual al seu dia vam sortir amb sensacions estranyes”, ja que en un primer moment “vam controlar-lo i després vam permetre que se’ns reenganxessin”, va explicar ahir l’entrenador, Joan Peñarroya. I hi va afegir, amb decisió, que l’objectiu “és vèncer i quasi tan valuós com guanyar és superar-los en el basket average”.

Certament, de les primeres cites europees i ACB fins al que s’aprecia actualment sobre el parquet ha plogut força i el MoraBanc ha canviat i/o evolucionat positivament. Sense anar més lluny ha descobert i obtingut en la defensa fèrria i apegalosa una arma que si la cuida i carbura amb enteniment li reporta resultats infal·libles en tots els aspectes del joc. La motivació de defensar bé per atacar encara millor. La fórmula de tota la vida, òbviament salvant les distàncies amb el món professional. “No busquem un xoc de 60, però sí que volem mostrar-nos sòlids en les nostres situacions defensives per incomodar l’oponent”, i a partir d’aquí “en funció de les possessions pot haver-hi més o menys puntuació. La idea no és la de competir a punts curts, sinó la de jugar bona defensa”. A més de tot això, Peñarroya va deixar clar que “l’equip és dels millors de la lliga Endesa en relació amb el percentatge de punts que li anoten per possessió”.

De la seva banda, el pivot Przemek Karnowski va indicar a principi de curs que era conscient que havia de treballar “tot el que no és ofensiu”, i a la prèvia va comentar que “amb tot existeix un procés d’adaptació i cada cop estic amb més confiança per rendir a alt nivell a ambdues competicions”. Imposar-se a l’Unicaja i diumenge passat posar contra les cordes el València Basket (vigent campió de lliga) permet veure als del Principat amb ganes, somrients i malgrat els 9 matxs en 27 dies que els esperen per endavant “estem físicament i mentalment preparats i ens trobem en el camí d’assolir la nostra millor versió de la temporada”, va sentenciar el gegant polonès. John Shurna podria gaudir de minuts, mentre que Vlado Jankovic s’incorporarà al grup aquesta mateixa setmana.

NOU PROVEÏDOR OFICIAL

Gala Perfumeries es converteix en nou proveïdor oficial del BC MoraBanc Andorra gràcies a l’acord entre les dues parts.

BÀSQUET I INFANTS

ANDORRA LA VELLA. Fins a 200 alumnes de primària de l’escola francesa es van donar cita ahir al matí al pavelló Joan Alay per participar en una nova trobada del 3x3 at School. I sense anar més lluny tota la munió de menuts assistents van aconseguir que aquest enfrontament es convertís en un dels més multitudinaris de la temporada. En aquesta cita, de la iniciativa del Bàsquet Club MoraBanc Andorra i la Federació de Bàsquet, Andrew Albicy i David Walker van ser els encarregats de dur a terme el lliurament de premis.

tracking