ESQUÍ ESTIL LLIURE

Scotty Jordan deixa la competició

Les lesions han impedit progressar a l’esquiador i han provocat que digui prou

Scotty Jordan deixa la competicióANA / C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa 10 anys, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar la secció d’estil lliure amb una fornada de joves promeses. Noah i Joel Albadalejo, Àlex Riberaygua, Albert Martínez i Scotty Jordan van encetar un projecte ambiciós de futur amb el qual pretenien posar el nom d’Andorra en les grans competicions mundials de la disciplina, com ara el Campionat del Món o uns Jocs Olímpics. Tots ells ho van aconseguir, però a poc a poc han fet un pas al costat per dedicar-se a altres coses.

L’únic que quedava d’aquell grup a la FAE era Jordan, i ahir l’andorrà va anunciar que deixava la competició en la presentació de la nova temporada de la secció de freestyle a Andbank. La gran quantitat de lesions que ha patit els últims anys ha estat el motiu principal que l’ha dut a prendre’s aquesta decisió. “El tema de les lesions m’ha frenat molt i no he pogut arribar al nivell que esperava o desitjava. La meva idea era anar a unes Olimpíades, però deixaré el lloc als altres que vinguin darrere”, va manifestar el ja exesquiador de la FAE, que va assegurar que ara “m’estic formant per poder transmetre tot el que he après aquests anys amb la federació”.

Aquest adeu ha deixat l’estil lliure de la FAE amb Carles Aguareles com a únic representant. No obstant això, l’andorrà està actualment recuperant-se d’una lesió al genoll i no podrà tornar a esquiar, almenys fins a mitjans de gener. La seva intenció és arribar a fer alguna prova a finals de temporada, però mentrestant la FAE se centrarà a activar la base per treure una nova fornada de riders. De moment, Pau Rabassa, de 16 anys, i Nil Brocant, d’11 anys, són els nois que estan en l’agenda. El primer d’ells ja començarà a disputar alguna competició FIS aquest curs.

Per altra banda, Carles Visa va exposar que aquest any han creat un equip conjunt amb la federació espanyola de freestyle. “Esportivament, ens va molt bé perquè es generen unes dinàmiques molt favorable per als corredors andor­rans i espanyols i a part també es reparteixen els costos”, va dir.

tracking