Una dècada amb Koldo

El tècnic seguirà com a seleccionador fins al desembre del 2019, quan acabi la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2020

Una dècada amb KoldoXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Era un secret a veus i només faltava l’anunci oficial, que va produir-se ahir. Tal com va avançar el Diari el 14 d’octubre, Koldo Álvarez de Eulate seguirà com a tècnic de la selecció de futbol fins a final del 2019, quan acabi la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2020. A més, l’entrenador també serà l’encarregat de dirigir els tricolors a la primera edició de la Lliga de les Nacions, que es disputarà a partir del setembre vinent. Álvarez va arribar a la banqueta del combinat nacional el febrer del 2010, i els resultats de l’última fase de classificació per al Mundial, la millor en 12 anys i segona de la història amb quatre punts, una victòria i un empat, avalen la seva continuïtat. De fet, el preparador va admetre ahir que “la negociació ha estat fàcil perquè les relacions amb la federació sempre han estat més que correctes”, i hi va afegir que intentarà “tornar en forma de resultats la confiança, igual que ho hem pogut fer al Premundial”.

Un dels principals al·licients per a aquest nou període al capdavant de la selecció serà la disputa d’una nova competició, la Lliga de les Nacions de la UEFA, que Koldo Álvarez reconeix que “sí que dona una motivació especial perquè haurem de ser competitius en molts partits i tenir les nostres opcions”. Aquest nou torneig començarà el mes de setembre vinent i agruparà les federacions europees en funció del rànquing. En aquest sentit, el tècnic basc afirma que “és una nova competició que ens encoratja bastant i en la qual tenim posades moltes esperances de poder ser un equip competitiu. A més, ens ha de servir per treballar de la millor manera possible per a la següent fase de classificació per a l’Eurocopa”. La Lliga de les Nacions atorgarà quatre places directes per a l’Europeu del 2020, una de les quals per a alguna de les 16 pitjor seleccions d’Europa, però l’entrenador del combinat nacional creu que “somiar és gratuït, però hem de tocar de peus a terra i hem de saber que només si treballem i fem bé les coses podem tenir opcions de ser competitius. No sé on ens podrà portar aquesta competitivitat, però no ens hem d’equivocar i hem de saber que som Andorra”.

Amb aquesta renovació fins al 2019, Koldo Álvarez sumarà una dècada al capdavant de la selecció del país, que ocupava el lloc 202 del rànquing FIFA el 2010 i que ara es troba en 139a posició. Després de tots aquests anys, creu que “ara estem en un bon moment perquè la línia de treball amb els jugadors ha estat bona”, i va remarcar que “la feina que es fa des de la base també comença a donar els seus fruits, hi ha jugadors joves que entren, quasi totes les seleccions que han competit aquest any han puntuat, i això és bo per a la federació”. Precisament els joves han guanyat molta presència a l’equip nacional els últims temps, i preguntat si seguirà amb aquesta dinàmica va respondre que “quan entenguem que s’ho mereixen continuarem donant oportunitat a qui veiem que fa mèrits, però no ens hem d’oblidar de fer que els futbolistes veterans segueixin fent la feina que estan fent fins ara”.

tracking