Reportatge

Treballant entre ídols

Alejandro Ocampo va deixar l’Argentina el 2015 per aterrar al país i créixer en el món del socorrisme a les pistes, àmbit en el qual va conèixer Messi. No va voler abandonar el futbol, però els horaris el van obligar, i ara enceta una nova vida entre Grandvalira i la Biosphere.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Ocampo és argentí, té 22 anys i viu al país des del 2015. El seu aterratge al Principat va esdevenir una sorpresa absoluta, ja que “el meu pare, Rubén, em va dir que anàvem a pagar les factures del telèfon i tota la família em va regalar un bitllet d’avió cap a Europa. Vaig arribar primer a Barcelona i després a Andorra”, comença Ocampo. Va néixer a Sierra Grande, però va viure una pila d’anys a Villa La Angostura, i seguint els passos del progenitor, es va treure el títol de pister socorrista. Aquests estudis i coneixements de tot el que implica l’esquí li van obrir les portes del món laboral del Principat, arran que “al cap de pocs dies vaig trobar feina del meu, al Parador Canaro”.

El protagonista se sentia totalment adaptat a la nova vida que estava encetant i tant és així que quedava amb amics per jugar a futbol i en un moment donat un membre del Futbol Club Encamp es va fixar en ell i el van contractar. Malauradament “no vaig poder compaginar-ho amb la feina i em vaig veure obligat a deixar l’Encamp”. Ara bé, al Canaro, mentre treballava, li va succeir el que qualsevol ciutadà d’Argentina addicte a l’esport rei voldria: conèixer Lionel Messi. I encara més, prendre mate (infusió típica de l’Amèrica del Sud) amb un dels millors futbolistes de la història i xerrar com si res. “Un matí em trobava a la terrassa de l’hotel bevent mate i de cop i volta va aparèixer Messi. Em vaig quedar sense paraules, no em veia capaç d’articular paraula. Va venir cap a mi i em va saludar, vam parlar durant una estona i li vaig oferir una mica de beguda. Va acceptar encantadíssim”, detalla.

El del Futbol Club Barcelona va estar a Andorra, amb la dona i el menut Thiago, un parell de dies el febrer del 2015 gaudint d’uns dies de descans. El crac blaugrana i el pister socorrista estaven sols, perquè “aquell dia no hi havia cap persona a la pista [privada]. La Pulga em va confessar que mai havia estat en un lloc on no hi hagués ningú” i aleshores “vaig demanar-li fotografies i un autògraf. Recordo que li vaig ensenyar una samarreta blanc-i-blava per firmar-la i quan em va preguntar de quin equip era vam riure moltíssim, ja que el fet de comentar-li que d’una bicicletería [la de Taquari] va sonar estrany”.

Aquesta història va traspassar fronteres. El diari Río Negro i Neuquén-Patagonia Argentina va publicar-la i “vaig rebre força trucades de diversos mitjans argentins”. Això no va acabar aquí: “Luis Suárez també va allotjar-se al parador, igual que Pepe Costa [home de confiança de varis jugadors culers] i gràcies a ell vaig visitar el Camp Nou en un partit. Inoblidable, estava a la zona on van els familiars, lesionats, etc”. Sense dubte treballant entre ídols. Per a aquest curs de neu l’han contractat a Grandvalira i es retrobarà amb el futbol. Porta tres setmanes a l’Atlètic Club Escaldes entrenant dur de cara a la segona volta de la lliga Biosphere.

SORTEJATS ELS EMPARELLAMENTS DE VUITENS DE FINAL DE LA COPA CONSTITUCIÓ PROTECVALL

La UE Santa Coloma amb l’Immobiliària CISA FS La Massana, el Penya Encarnada i l’AGA Ordino, el Nóbrega Constructora FC Encamp contra el CE Carroi i, finalment, l’Inter Club Escaldes davant l’M-Perruquers Atlètic Club Escaldes. Aquests són els emparellaments per als vuitens de final de la Copa Constitució Protecvall que es van sortejar ahir, a càrrec de la Federació Andorrana de Futbol. Aquests enfrontaments es duran a terme el 21 de gener. De la seva banda, l’FC Lusitans, el Vall Banc Santa Coloma, el Tic Tapa Sant Julià i la UE Engordany passen directament als quarts (28 de març, les semifinals el 4 d’abril i la final el 20 de maig).

D’altra banda, a la desena jornada de la lliga Biosphere d’aquest cap de setmana passat va destacar la golejada de l’Ordino, que segueix líder, per 6 a 0 a la UE Santa Coloma B. A més, dels primers tres punts que va sumar el CE Jenlai en superar per 3 a 4 el cuer, l’FC Lusitans B. El matx entre l’Atlètic Amèrica i el Carroi va quedar suspès.

Treballant entre ídols

Treballant entre ídols

tracking