Esquí de muntanya

La federació apuja el llistó per a la nova temporada

Els competidors s’hauran de guanyar el lloc per a les Copes del Món

La federació apuja el llistó per a la nova temporadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Tenim clar que si anem a competir a les Copes del Món no és per ser-hi, sinó per obtenir resultats.” Així de clar ho tenia el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, en la presentació de la nova temporada de l’equip d’esquí de muntanya que es va fer ahir a la seu de MoraBanc. L’ens ha volgut apujar el llistó aquest curs per “competir al més alt nivell mundial” i per aquest motiu els corredors s’hauran de guanyar la seva plaça per a les cites mundialistes demostrant bons resultats en curses de promoció, és a dir, de la Copa d’Andorra, de la Catalana i d’Espanya.

A més, l’entitat de muntanyisme va presentar una divisió de tres equips. El primer, l’N1 serà el dels sèniors Xavi Areny, David Albós, Jordi Solé, Gerber Martin i els espoir Marc Font i David Pérez. L’N2 estarà format pels júniors Sergi Casabella, Arnau Soldevila i Carles Serra, i després hi haurà l’N3, que comptarà amb corredors que per motius personals tindran un compromís limitat a l’hora de participar en curses, i estarà format per Sophie Dusautoir, Maria Fargues, Euan Prieto i Joan Albós.

També s’han fet canvis en l’estructura tècnica, a la qual se li ha volgut donar més consistència. S’incorpora el tècnic David Fillet, provinent de la federació d’esquí, que se centrarà en el treball de les baixades. Xavi Capdevila serà l’entrenador per a les curses de promoció i Xavi Comas per a les de Copa del Món, mentre Marc Pimienta segueix de seleccionador. La primera cita del circuit mundial se celebrarà el 15 de desembre a la Xina.

tracking