Esquí de fons

Irineu Esteve obre el curs amb un 28è lloc a Noruega

La cursa FIS comptava amb els millors corredors de la Copa del Món

Primera prova de la temporada i primeres sensacions quant a resultat i temps per a Irineu Esteve. L’andorrà va ser ahir un dels més de 160 esquiadors de fons que van prendre la sortida de la prova FIS de 15 quilòmetres a Gaalaa (Noruega), entre els quals hi havia molts dels millors de la Copa del Món pensant a preparar-se per al curs. Esteve va creuar la meta amb el 28è millor registre, que era de 36’44’’, uns 2’04’’ més lent que el del guanyador de la cursa, el noruec Anders Gloeersen. Curiosament, el corredor de la Federació Andorrana d’Esquí era el primer de la classificació no noruec, que van copsar tant la llista d’inscrits com les millors posicions.

Per la seva part, Carola Vila va ser 42a d’entre 70 participants en la categoria femenina absoluta, en la qual era la corredora més petita d’edat. L’andorrana va obtenir un registre de 29’59’’ a la prova de 10 quilòmetres i es va quedar a 4 minuts de la primera, la noruega Astrid Jacobsen.

Entre avui i demà, Esteve i Vila seguiran disputant curses FIS de preparació a Gaalaa abans d’estrenar la temporada de Copa del Món a la també estació noruega de Lillehammer.