Juan Márquez, estable després d'un infart

El tècnic de la UE Santa Coloma va patir una indisposició cardíaca la matinada de dimecres

Juan Márquez, estable després d'un infart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entrenador de la Unió Esportiva Santa Coloma de la lliga Multisegur Assegurances, Juan Márquez (aterrat al país aquest estiu), va patir la matinada de dimarts a dimecres d’aquesta setmana un infart, contrarestat amb medicació. Des del club colomenc van informar que està estable dins de la gravetat i que, de moment, el segon jove tècnic, Roger Culleré, agafarà les regnes del grup fins que Márquez, de 44 anys, estigui recuperat al 100%. Culleré va explicar al Diari amb detall com va succeir tot: “dimarts, després de l’entrenament, es va començar a sentir malament. Un cop va arribar al pis d’Arinsal on viu es va quedar adormit al sofà i es va despertar, ja que li feia mal el pit i no podia respirar. S’ofegava i tenia paralitzat el braç”.

De la seva banda, el secretari general de l’entitat, Boris Antón, va continuar dient que “va avisar els veïns, però sense fortuna per les hores o perquè no hi eren [viu sol]. I en aquest punt no ho va veure clar i es va trobar capacitat per anar a la recepció de l’hotel de davant del bloc de pisos per demanar ajut. Molt amablement una treballadora li va obrir la porta i en veure el seu estat va trucar a l’ambulància”. El preparador, nascut a Huelva, va ser ràpidament traslladat a la unitat de vigilància intensiva (UVI) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, ja que estava patint un atac de cor. Alguns mitjans de comunicació espanyols pròxims a la regió d’on és originari es van fer ressò d’aquesta situació, mentre que el representant, Sergio Castro, va deixar clar que “el Juan és un esportista que ni fuma, ni beu, ni és un habitual del cafè, malgrat que es pren les coses massa seriosament. És increïblement treballador i no sé si això l’ha pogut afectar d’alguna manera”.

A la una del migdia d’ahir van traslladar-lo a un centre de Barcelona per fer-li el cateterisme i avui mateix, si no hi ha cap canvi, hauria de tornar a l’UVI del Principat. Pel que fa al full de ruta de Juan Márquez, Antón va assegurar que “els metges ens van transmetre unes paraules certament tranquil·litzadores, a més el fet de seguir hàbits saludables va esdevenir clau”. I quant al motiu d’aquest episodi “no ens l’han sabut dir, tot i que és bastant probable que hagi vingut d’un capil·lar petit que tingui tapat. En funció dels resultats es determinarà si s’ha d’operar o no”. Aquest diumenge juguen contra l’Inter d’Escaldes i ja s’han posat en marxa perquè la plantilla llueixi una samarreta d’ànims. La família, la UE i el món de l’esport romanen amb ell.

tracking