ACB LLIGA ENDESA

Quarta victòria seguida a casa del MoraBanc (66-60)

El MoraBanc supera tot un conjunt d’Eurolliga com és l’Unicaja i deixa clar que, com el curs passat, per vèncer aquí cal més que qualitat

Quarta victòria seguida a casa del MoraBancXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La victòria d’ahir al matí del Bàsquet Club MoraBanc Andorra davant tot un Unicaja de Màlaga d’Eurolliga per 66 a 60 va començar a certificar que la renovada plantilla que dirigeix Joan Peñar­roya està cada vegada més a prop d’assolir de manera col·lectiva l’equilibri perfecte, tant en l’àmbit ofensiu com en el defensiu del joc. Aquest aspecte purament tàctic no el van aconseguir nítidament les primeres jornades, probablement per manca de cohesió i entesa entre les noves cares i les antigues, per falta de rodatge, fins que finalment va arribar de forma regular contra un rival de pes i amb la defensa com a segell d’identitat tricolor.

Si bé la temporada passada el MoraBanc encapçalava la classificació defensiva com a quasi el pitjor de la lliga Endesa, enguany ha demostrat que és un dels seus forts, o si més no té les pretensions que ho sigui. Perquè la titànica feina que duu a terme de noquejar, intimidar i exasperar l’oponent es tradueix en motivació per adquirir encert de cara a cistella (certament amb menys voluminositat en el marcador, amb l’excepció de l’últim matx del Reial Betis) i conseqüentment sumar triomfs. Aquesta nova fórmula de moment funciona, sobretot a casa, ja que els del Principat acumulen quatre partits consecutius com a locals vencent a l’ACB. A més, igual que la campanya anterior, l’efecte fortí es reconfirma, i tant és així que el MoraBanc Andorra torna a sentir-se com peix –amb aleta de tauró– a l’aigua quan aterren als dominis dels Pirineus conjunts potents. L’Unicaja va ser el primer dels més top del certamen domèstic a passar-s’hi i va marxar escaldat, encaixant la quarta derrota seguida, entre les competicions local i continental, i als mitjans malaguenys no els va tremolar el pols per aventurar-se a publicar que es compliquen la presència a la propera Copa del Rei. Els andor­rans, per la seva part, matemàticament no la descarten, tenen la plaça a tocar (són 9ns), però com algunes entitats més. Queda molta tela que tallar.

Quant a pròpiament el xoc, els de Peñarroya van engegar amb un parcial de 9 a 0, capgirat amb un dels de Joan Plaza de 2 a 13. Un omnipresent Oliver Stevic va anotar de dos per retornar l’avantatge al lluminós (16 a 15), en el segon quart Chris Copeland va fer el propi amb un triple (21 a 20) i també va col·laborar novament amb un llançament de tres per obtenir una màxima diferència d’11 punts (31 a 20). Després del descans, amb el 36 a 30, es van produir una sèrie d’intercanvis de cops sense massa incidència en el resultat, malgrat que en el darrer període Sasu Salin va posar la por al cos empatant el duel a 55. En aquest punt va aparèixer David Walker de tres i en el tram final no van fallar des del tir lliure (8 de 8). Shermadini va esdevenir el visitant més ben valorat, per la baixa de l’estrella Nedovic.

LES CLAUS

Defensa

El Morabanc Andorra va mostrar amb escreix sobre la pista el nou segell d’identitat d’aquesta temporada: la defensa. Van noquejar tot un Màlaga que només va anotar 60 punts.

Tir lliure

En el tram final de l’enfrontament, els homes de Joan Peñarroya van passar per la línia dels 4,60 metres. Cap dels jugadors va fallar (8 de 8) i d’aquesta manera el triomf va ser una realitat.

Cohesió

La renovada plantilla tricolor va deixar clar d’una manera regular que està més a prop d’arribar a l’equilibri perfecte en tots els aspectes del joc. La unió fa la força i així va succeir.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

"M'AGRADARIA QUE SIGUEM SÒLIDS"

Nova victòria al Poliesportiu i nova roda de premsa de Joan Peñarroya amb un ambient distès, un fet habitual quan es guanya el partit. Com sempre, va ressaltar el mèrit del triomf davant les condicions del matx i contra un equip de l’entitat de l’Unicaja. “És una victòria important, davant un gran rival. Veníem d’un viatge molt llarg, amb lesionats, i l’equip ha fet un pas endavant. I se li dona més valor a això perquè ho hem fet sense tenir un gran dia en l’aspecte ofensiu”, exposava.

El tècnic egarenc va lloar el treball dels seus en defensa, que una vegada més va ser clau. “M’agrada que siguem sòlids i sobretot una cosa que aconseguim a casa, que és que davant aquest desencert, amb la nostra gent continuem tenint aquesta energia i constància que ens fa estar al darrere molt bé. És una cosa que hem parlat i estem fent els últims partits. Estem en el camí i estem contents”, indicava Peñarroya.

Ara, l’equip tindrà uns dies de festa i dimecres tornarà per preparar el duel de lliga catalana de diumenge, amb moltes baixes. “Tirarem del que tenim. Serà un partit que afrontarem amb il·lusió, però bastant descafeïnat. Potser hem de demanar que el Barça ens cedeixi algú per jugar”, deia el tècnic.

EL RIVAL

Joan Plaza

“NO HI HA UNA EXPLICACIÓ ÚNICA DE LA DERROTA”

El tècnic de l’unicaja, que es troba en un moment molt delicat, per una sèrie de derrotes seguides, va voler mantenir-se calmat malgrat la situació. No obstant això, abans de dirigir-se a la sala de premsa va estar uns 30 minuts parlant amb els seus jugadors al vestidor. Després, en la conferència va exposar que “crec que no hi ha una explicació única de la derrota. El punt d’ansietat de diferents partits perduts fa que el teu nivell d’eficàcia sigui menor. És un cúmul de petites coses el que ens han portat aquí. Les resoldrem”.

EL JUGADOR

C. Copeland, Aler pivot del MoraBanc

"M'HO ESTIC PASSANT MOLT BÉ"

El MoraBanc suma dos victòries en dos partits amb ell a pista i ahir se’l va veure més confiat que en el debut. “M’encanta jugar amb aquests companys, em fan sentir més còmode a cada partit i m’ho estic passant molt bé”, va indicar

G. Shermadini, Pivot de l’Unicaja

"ELS FELICITO PEL TRIOMF"

Shermadini no va amagar la decepció per la derrota, però va tenir temps per agrair la rebuda que va tenir: “sempre dic que l’afició és molt bona. Avui han guanyat i els felicito, tenen un equip fantàstic”, indicava el pivot, que volia passar pàgina.

Quarta victòria seguida a casa del MoraBanc

tracking