Bàsquet

La FIBA deixa en quadre el MoraBanc per a la final de la lliga catalana

Albicy torna a la selecció, Fernández debuta i Blazic i Karnowski repeteixen

La FIBA deixa en quadre el MoraBanc per a la final de la lliga catalana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra haurà de disputar la final de la lliga catalana el pròxim diumenge 26 de novembre (12.30 hores a Reus) sense la presència d’Andrew Albicy, Jaime Fernández, Jaka Blazic i Przemek Karnowski. Aquests quatre jugadors formaran part de la primera finestra FIBA anant convocats amb les seves respectives seleccions per disputar un parell de partits de classificació per al Mundial de la Xina del 2019, repartits entre el 24, 26 i 27 d’aquest mes.

Tant l’aler eslovè com el pivot polonès són fixos en els esquemes dels entrenadors, no obstant això, en el cas dels bases de França i Espanya normalment cauen de la llista definitiva dels seleccionadors, però la guerra FIBA-Eurolliga va propiciar que tots dos hi figuressin, en detriment dels cracs. Les lligues, l’Eurocup i la Champions s’aturen, tot i que el màxim certamen del bàsquet europeu celebrarà la 9a jornada de la fase regular el 23 i 24. Els clubs són els que paguen als esportistes i aquests hauran de complir. El conjunt del Principat buscarà adjudicar-se el primer títol de la seva història amb una plantilla en quadre total i absolut per aquestes absències.

A més, el rival, l’FC Barcelona Lassa, no és precisament el més assequible i es presentarà al xoc, de moment, sense els francesos Thomas Heurtel i Kevin Séraphin (després del duel d’Eurolliga de dijous s’incorporaran a la concentració gal·la), el búlgar Aleksandar Vezenkov i el letó Rodions Kurucs. Les dues primeres baixes sense cap mena de dubte seran d’alt voltatge, encara que es veuran compensades amb el nivell de la resta, i quant a Vezenkov i Kurucs, és clar que els de Sito Alonso no els trobaran a faltar.

Albicy tornarà a defensar els colors del país gal després de 7 anys i Don Jaime debutarà oficialment amb l’absoluta sota les ordres de Sergio Scariolo, de la mateixa manera que ho farà Quino Colom, el germà de l’andorrà i segon capità del MoraBanc, Guille. Jaime Fernández es veurà les cares amb Blazic en el segon matx.

INFANTS A LA LLOTJA, AL MICRÒFON I A LA BANQUET DE JOAN PEÑARROYA

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra va informar ahir que demà durant el partit de la lliga Endesa entre els tricolors i l’Unicaja de Màlaga durà a terme una sèrie d’actes per d’aquesta manera sumar-se al Dia Mundial de la Infància del proper dilluns dia 20 de novembre. Per la qual cosa, sota el lema Children Takeover (La canalla pren el control), una iniciativa promoguda pel partner de l’entitat Unicef, per exemple la llotja estarà presidida per un parell de noies i nois de la base, l’speaker del duel serà un nen i Joan Peñar­roya comptarà amb dos infants com a ajudants.

tracking