Bàsquet

No pot fallar més

La victòria del Cedevita contra el Torí fa que el MoraBanc pugui quedar eliminat matemàticament la propera jornada

No pot fallar mésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot just dimecres va arrencar la segona volta de la fase regular de l’Eurocup, però el MoraBanc, amb quatre partits encara per disputar-se, ja només pot parlar de finals en el que queda de competició continental fins al desembre. Si el conjunt del Principat perd el seu proper partit, el 6 de desembre contra el Fiat Torí al Poliesportiu, podria quedar matemàticament eliminat, si a més el Cedevita Zagreb supera al seu pavelló el líder imbatut del grup, el Darussafaka Istanbul. En cas que no ho fes, els tricolors es quedarien sols lluitant amb els croats per la quarta posició, però ho tindrien molt difícil, ja que necessitarien remuntar 18 punts de bàsquet average en el partit de tornada a Andorra.

Aquesta situació la va propiciar el Cedevita després de superar el Torí en terres italianes, ja que va portar que el marge amb la quarta posició, que marca el Torí, fos de dues victòries. No obstant això, el MoraBanc no vol dedicar-se a fer travesses i prefereix centrar-se en el que està al seu abast, que és demostrar a Europa la solidesa defensiva. “Amb totes les variables que queden en quatre partits està difícil fer travesses. Ens toca sumar els partits a casa si volem estar a la següent fase. Ja ho sabíem abans d’anar a Kazan. És el que toca”, assenyala el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, que afegeix que “el calendari també compta i ara ens tocarà guanyar si volem passar”.

Aquest és un factor que comptarà a favor, ja que els del Principat tenen tres dels quatre partits restants a casa i la visita a la pista més feble, la del Levallois Metropolitans. Tot i això, els dos màxims rivals en la lluita pel quart lloc, Zagreb i Torí, també s’han d’enfrontar als parisencs, per la qual cosa és previsible que sumin els dos una victòria més i el MoraBanc estigui obligat a guanyar com a mínim tres dels quatre enfrontaments que queden si vol tenir alguna opció.

Les possibilitats a hores d’ara són múltiples, i el MoraBanc no està mort a Europa ni molt menys, però el club andorrà ha de pensar també a la vegada en la competició domèstica. Aixàs veu que és massa aviat per fer valoracions respecte al que tocarà lluitar aquest curs. “Hi ha un partit de diferència amb les posicions de Copa del Rei i dues amb el descens. No s’han jugat prou partits encara per fer una anàlisi”, indica. Sobre si l’equip pot estar tenint més problemes pel fet de compaginar dues competicions, el president indica que “no crec que perjudiqui a aquestes altures. És d’hora perquè ens pugui afectar físicament, potser al gener no podria fer aquesta anàlisi, però ara no crec que tingui incidència”.

EL DIUMENGE

Homenatge a Giorgi Shermadini

El partit d’aquest diumenge contra l’Unicaja de Màlaga suposarà el retorn de Giorgi Shermadini al Poliesportiu d’Andor­ra, el pavelló on tantes alegries va donar en les dues temporades que va ser aquí. El georgià va deixar petjada al MoraBanc Andorra, trencant alguns rècords i entrant als tops històrics en algunes estadístiques, i és per aquest motiu que el club no desaprofitarà l’ocasió per retre un petit homenatge al pivot abans del partit. “Està clar que un jugador com ell que ens ha donat tant en les temporades que ha estat aquí i que és estimat, és just que tinguem un gest cap a ell”, explica Gorka Aixàs. Quan comenci el matx, però, l’afició i el club oblidaran l’estima que tenen per ell i miraran pel seu equip. “A la pista, que palmi”, ironitza el president del MoraBanc.

tracking