EUROCUP

Reacció insuficient

El MoraBanc Andorra cau a Kazan en un duel de contrastos

Reacció insuficientUNICS KAZAN

El MoraBanc Andorra va caure ahir a Kazan al primer partit de la segona volta de l’Eurocup, en un duel en què els russos van demostrar la seva superioritat, arribant-se a situar 23 punts per sobre, però en què els de Joan Peñarroya van mostrar l’orgull per retallar la diferència fins situar-se a 6 punts i posar nerviós el Basket Hall de Kazan.

El partit va començar amb un intercanvi de cops entre tots dos equips, fins al 6 a 6, però a partir d’aquí els russos van fer un pas endavant i van començar a obrir forat al marcador. El MoraBanc Andorra va encaixar un parcial de 9 a 0 després de dos rebots ofensius dels locals en dues jugades consecutives. L’Unics Kazan aprofitava l’encert dels seus tiradors, mentre que els tricolors van acreditar un 0/7 en tirs de tres al primer període, per finalitzar amb el 24 a 16 a l’electrònic.

Una cistella d’Stevic va obrir el segon quart, mentre l’Unics seguia fent mal des de la línia de tres punts amb Smith com un dels jugadors més destacats dels russos, i amb un tir des de 8 metres de Ponkrashov a l’últim segon de possessió que significava la major diferència provisional (31-20). Jaime Fernández va començar a prendre responsabilitat i mantenia el ritme anotador dels tricolors. Lasme es feia fort a la zona i Lockett, un autèntic maldecap per als de Peñarroya en aquest quart amb 12 punts, enviava el partit al descans amb un tir des de més enllà de 6,75 metres que suposava el 49 a 31.

El descans no els va anar gens bé als tricolors, que veien com Lasme i Ejim feien mal en el joc interior. A més, dos triples també d’ells dos obrien encara més la ferida, que llavors era de 23 punts (72-49). Peñarroya va optar per l’energia de Guille Colom, que ahir va batre el seu rècord de minuts sobre la pista (20’22”), de punts (9) i de valoració (10) des que juga al primer equip del MoraBanc Andorra, en un matx especial per a ell en què es retrobava sobre el parquet amb el seu germà Quino.

Però a l’últim quart tot va canviar. Els del Principat van fer un parcial de 2 a 13 de sortida amb dos triples de Jaime Fernández que van situar el MoraBanc a només 11 punts (77-66) i van fer que Dimitrios Priftis hagués de demanar temps mort per aturar la sagnia. Però ni així ho va aconseguir, i un tir de tres de Guille Colom, dels millors del partit d’ahir, va deixar la distància en només 6 punts, en un últim període amb encert quasi excel·lent, i amb una zona 1-3-1 en defensa. Jamar Smith amb dos triples va liderar la reacció de l’Unics, que va tornar a situar la diferència en 15 punts (87-72), però els tricolors van fer un altre parcial de 0 a 8, que hauria pogut ser més ampli, però la precipitació va fer fallar dos tirs forçat a Jaka Blazic, i el matx va acabar amb el 89 a 80.

El MoraBanc Andorra ja pensa en el proper matx de la Lliga Endesa de diumenge, un altre cop a casa, en un dia especial amb el retorn de Giorgi Shermadini al Poliesportiu.

LES CLAUS

El triple

EL Morabanc Andorra va anotar 7 triples de 27 intents, mentre que l’Unics Kazan en va encistellar 13 amb un percentatge d’encert del 45%, liderat per Jamar Smith.

La reacció

Tot i perdre de 23 punts el MoraBanc Andor­ra no es va ensorrar i va mostrar l’orgull a l’últim quart per apropar-se fins als 6 punts. El quart va acabar 14 a 27 per als tricolors.

La defensa

Era una de les virtuts del conjunt rus i ahir ho va tornar a demostrar. Va deixar el MoraBanc a només 31 punts al descans gràcies als canvis i la defensa agressiva que practica.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“NECESSITEM MÉS CONTINUÏTAT”

El tècnic del MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, va mostrar-se crític amb la derrota que l’equip va patir ahir a Kazan: “No hem començat bé i el nostre desencert i diferència de percentatges en el triple en el primer quart ens ha desanimat.” A més, va afegir que “ells han anotat fàcilment, no hem utilitzat les faltes i ens han fet 24, 25 i 26 punts en els primers tres quarts. El nostre atac no ha tingut encert, però la nostra defensa ha estat encara pitjor”.

Sobre la reacció a l’últim període, l’egarenc va assegurar que “és evident que hem fet un últim quart bo, però per jugar contra un equip com l’Unics amb això no n’hi ha prou”, i va agregar que “al final l’últim quart no em serveix perquè no em dona la victòria. Millor fer-lo que no haver-ne fet un com els tres primers, però no ens podem quedar només amb això”. Sobre un dels protagonistes del partit, Guille Colom, va manifestar que “ha fet bons minuts i per això ha estat en els moments importants a la pista. Amb la baixa de Jankovic és un bon moment perquè aprofiti les opcions que tingui”.

Sobre el pas al Top-16, Peñar­roya va preveure que hauran “de guanyar els tres partits de casa i probablement el de París. Si tenim opcions? Això depèn de nos­altres”, va sentenciar.

JUGADORS

Guille Colom, Capità del MoraBanc Andorra

“NO ENS HO IMAGINÀVEM”

Guille Colom va fer el seu partit més destacat des que vesteix la samarreta del MoraBanc Andorra i va opinar sobre la derrota d’ahir: “Hem començat tous, anant a darrere i deixant-los jugar. Quan fas això amb equips com l’Unics se’n van del partit i després és molt difícil recuperar-se”. Sobre l’últim quart, va assegurar que “ha estat una bona reacció, però deu minuts no donen per guanyar un partit”. I l’andorrà ja mira al futur: “Avui tornem a casa i ja pensem en l’Unicaja, que serà un duel important.”

UN MES A FORA

Vlado Jankovic estarà quatre setmanes de baixa per una lesió al bessó

El MoraBanc Andorra va anunciar ahir que Vlado Jankovic estarà quatre setmanes allunyat de les pistes a causa d’un trencament fibril·lar de grau 2 del bessó intern de la cama esquerra, a la zona del septe intermuscular. L’aler serbi es va lesionar en el partit de diumenge passat contra el Reial Betis Energía Plus, en el qual ja va tenir poca presència. Dilluns directament no va viatjar amb l’equip a Rússia per al partit d’ahir i tampoc estarà diumenge davant l’Unicaja, ni en els propers duels fins a mitjan desembre, aproximadament.

Després de Beqa Burjanadze, Jankovic és el segon jugador del MoraBanc que pateix una lesió important aquesta temporada. Andrew Albicy o Oliver Stevic també van tenir molèsties, però sense arribar-se a perdre’s cap enfrontament sencer.