Motociclisme

Màrquez guanya el Mundial amb suspens

El català salva una caiguda quan liderava la cursa i finalment és Dovizioso qui acaba a terra

Màrquez guanya el Mundial amb suspens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va aconseguir ahir al Circuit Ricardo Tormo de Xest el seu sisè Mundial de motociclisme i quart a la màxima cilindrada. El corredor d’Honda en tenia prou acabant entre els 11 primers per certificar el títol, però no va tenir una cursa fàcil tot i el bon inici en què ell i el seu company d’equip, Dani Pedrosa, van començar liderant l’última carrera de la temporada.

Dovizioso es mantenia lluny del lideratge en cinquena plaça, i al davant era el francès Johann Zarco qui es posava en primer lloc fins que va arribar una acció que hauria pogut canviar el resultat final del campionat. Màrquez va avançar el pilot gal, va entrar passat al primer revolt al final de la recta de meta, però quan ja estava a punt de caure a terra i dir pràcticament adeu al Mundial va ser capaç de salvar la caiguda amb el colze i reincorporar-se a la cursa en cinquena plaça.

La sort del campió no va quedar aquí i la següent volta Màrquez va veure com les dues Ducati, la del resident Jorge Lorenzo i la del seu rival Andrea Dovizioso, sí que queien a terra. El català ja era campió del món de MotoGP a cinc voltes per al final encara que no hagués acabat la cursa, però va entrar el tercer, en llocs de podi, per darrere de Dani Pedrosa i Johann Zarco. Després de la cursa, Màrquez va parlar sobre l’acció en què quasi cau i que finalment va donar-li el Mundial: “Vaig perdre la concentració en aquell revolt i vaig frenar massa tard. La salvada queda per a la història i aquest colze ens ha donat el títol.” I hi va afegir que “per dins meu m’he dit que no deixava la moto de cap manera i si m’havia de fer mal, aquest era el moment de fer-me’n”.

A la categoria de Moto2 la victòria va ser per al lusità Miguel Oliveira, seguit per Franco Morbidelli i Brad Binder, mentre que a Moto3 el triomf va ser per a Jorge Martín, amb Joan Mir i Marcos Ramírez completant el podi.

tracking