ACB LLIGA ENDESA

Blazic lidera un sòlid triomf contra el Betis

Els 27 punts de l’eslovè van ser claus perquè l’equip fes un segon temps pletòric d’encerts (96-68)

Blazic lidera un sòlid triomf contra el BetisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Triomf exquisit totalment vàlid per honorar les jornades de l’An­dorra a Taula amb Jaka Blazic com a xef de cinc estrelles (27 punts i MVP del xoc). Aquest és el millor adjectiu per definir l’actuació que va tenir ahir a la tarda al Poliesportiu el Bàsquet Club MoraBanc Andorra, davant un Reial Betis Energía Plus que va marxar del país amb la cara feta un autèntic cromo, tenint en compte el 96 a 68 final, el tercer resultat més ampli en la història del club a l’ACB. Els del Principat van sumar, així, la tercera victòria del curs en aquesta lliga i també van poder deixar enrere els errors i els dubtes de les últimes cites.

El MoraBanc va començar endolladíssim, volent sentenciar la feina per la via ràpida i d’aquesta manera no patir cap ensurt, i en un principi va ser així. John Shurna va engegar l’electrònic des del seu territori preferit, la línia de tres, mentre que Blazic va mostrar la seva agressivitat en atac. Un parcial de 8 a 0 va fer reaccionar Óscar Quintana des de la banqueta i va donar entrada a la pista al gegant Vladimir Golubovic. El pivot es va menjar literalment Moussa Diagné i posteriorment Przemek Karnowski, i va contagiar els seus companys, que van guanyar un pèl en encert. De la banda tricolor, la maquinària va seguir funcionant amb l’eslovè i Shurna, a més d’Andrew Albicy i David Walker.

El segon període el van afrontar amb un còmode 21 a 13 i un triple de l’aler d’Ohio va començar a posar terra pel mig (26 a 15). A falta de força temps per arribar al descans Joan Peñarroya va optar per oferir els primers minuts al recentment fitxat Chris Copeland. Al nord-americà el van rebre com un heroi i únicament per un rebot defensiu ja el van ovacionar. Els aficionats tenien ganes i il·lusió per una cara nova i Cope va respondre oferint les seves credencials amb una entrada a una mà sobradíssim i una passada per darrere, tot deixant palès que va néixer a Nova Jersey i té experiència a l’NBA. Els homes de Peñarroya van sofrir un petit defalliment a l’electrònic a causa d’un parell de triples d’Iván Cruz i dues cistelles d’un bastant noquejat Ryan Kelly i Nobel Boungou-Colo, respectivament. En qualsevol cas, els locals van saber aguantar aquesta petita embranzida sense perdre l’avantatge al marcador (40 a 37). El descans li va anar molt bé a tota la plantilla i sobretot va servir per calmar els ànims d’un Diagné que estava una mica mosca amb Jaka Blazic per una acció en la qual no va assistir John Shurna quan aquest es trobava sol sota la cistella. El protagonista va anar fent la seva i en aquest tram del matx va inflar-se a punts des de totes les posicions permetent que els tricolors posessin rumb cap al triomf més contundent d’aquesta campanya. Els darrers deu minuts van ser un tràmit útil per créixer de cara als propers duels que vindran. Onze dels dotze jugadors van anotar, es va assolir una màxima diferència de trenta punts i, en definitiva, hi va haver fantàstiques sensacions pel que fa al joc col·lectiu.

LES CLAUS

Inici

Els de joan peñarroya van anar per feina des del salt inicial assolint un primer parcial de 8 a 0 per començar a posar terra pel mig i deixar clar que volien la victòria sí o sí (21 a 13).

Mai por

El reial betis va enfundar-se la granota de treball en el primer tram del segon període i va retallar distàncies al marcador. Els de Quintana es van apropar, però el MoraBanc va aguantar.

Jaka Blazic

L’aler eslovè va posar-se l’equip a l’esquena, sobretot a l’inici del tercer quart, per permetre que els tricolors sumessin el triomf. Va inflar-se a punts des de totes les posicions.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“ESTEM VIUS I COMPETINT BÉ”

Joan Peñarroya va mostrar la seva satisfacció després del triomf contra el Betis Energía Plus i va assegurar que “l’equip necessitava guanyar i en la situació en què estàvem després de perdre contra el Joventut el partit era molt important”. També va manifestar que sabien “que havíem d’intentar dominar el matx des de les nostres situacions defensives, i si teníem la capacitat de passar-nos la pilota trobaríem situacions en atac”. I hi va afegir que “quan hem agafat 10 o 11 punts de marge ens hem despistat, però ho hem parlat al descans i la nostra resposta ha estat bona”.

Amb aquest triomf els tricolors se situen en 13è lloc a una victòria de la Copa del Rei, però Peñar­roya no vol mirar tan lluny i va assegurar que “la Lliga Endesa té 34 jornades i estem tot just a la vuitena. Estem competint bé i estem vius, el que passa és que a l’inici de temporada mires la taula i et pots espantar, però amb una victòria més ets en lloc de play-off. Hem d’estar tranquils i continuar treballant”. Per últim, el tècnic també va tenir paraules per al debutant Chris Copeland i va dir que “ha demostrat que ens pot ajudar i ha demostrat que entén el joc i té criteri, però segurament li falta una mica d’espurna”.

EL RIVAL

“HEM PERDUT LA IDENTITAT A LA SEGONA PART”

Òscar Quintana, l’entrenador del reial betis energÍa plus va fer una bona valoració de la primera meitat del seu conjunt: “Hem sortit amb energia, tot i que hem fallat ocasions fàcils, i a més hem tingut una bona reacció al segon quart tornant-nos a enganxar al marcador.” Però el tècnic va ser més crític amb la segona meitat de l’equip i va manifestar que “a la represa hem perdut la nostra identitat i hem permès tirs fàcils del MoraBanc Andorra. Això ens ha tret la confiança i ens ha fet anar per darrere també en l’aspecte mental”.

EL JUGADOR

Jaka Blazic, Aler del MoraBanc Andorra

“NECESSITÀVEM LA VICTÒRIA”

L’MVP del partit va afirmar que “després de la derrota a Badalona necessitàvem una victòria a la lliga”, i sobre el seu tercer quart amb 11 punts anotats va dir que “són moments. Els companys em passen la pilota i només he d’anotar”.

Chris Copeland, Aler-pivot del MoraBanc Andorra

“ESTIC SATISFET PEL DEBUT”

El nou fitxatge tricolor va mostrar-se “satisfet pel debut i poder ajudar els companys a guanyar”, i va afegir que “la clau ha estat jugar tots junts, perquè cadascú jugava pels companys”. Per últim, va declarar: “M’ha encantat l’ambient.”

Blazic lidera un sòlid triomf contra el Betis

tracking