Motociclisme

Màrquez fa la 'pole' i s'apropa al títol

El català és el més ràpid tot i caure, i Dovizioso fa el novè millor temps

Marc Màrquez va fer ahir un pas de gegant per proclamar-se avui per quarta vegada campió del món de Moto GP al Circuit Ricardo Tormo de Xest. El pilot d’Honda va ser el més ràpid a la sessió de qualificació amb un temps d’1’29”897, tot i que va patir la segona caiguda del cap de setmana, seguit per Johann Zarco, Andrea Ianone i el resident Jorge Lorenzo, que va ser quart. Entre la resta de corredors amb residència al Principat, Aleix Espararó sortirà vuitè, Àlex Rins, desè, i Maverick Viñales, tretzè.

L’únic rival de Màrquez en la lluita pel títol mundial, l’italià Andrea Dovizioso, només va poder ser novè, amb un crono d’1’30”961, a 1”064 del corredor de Cervera, i arrencarà des de la tercera fila de la graella.

De cara a la cursa d’avui a partir de les 14.00 hores, Marc Màrquez en tindrà suficient de finalitzar entre els onze primers classificats pes sumar un nou Mundial, això tenint en compte que Andrea Dovizioso aconsegueixi guanyar la cursa. Si no ho fa, el títol serà matemàticament per al pilot d’Honda, que s’endurà així el sisè Mundial de la seva carrera professional, i el quart a la màxima cilindrada del motociclisme mundial.

A la resta de categories, Àlex Màrquez va ser el més ràpid a la qualificació de Moto2, que tindrà la cursa a les 12.20 hores, mentre que Jorge Martín ho va ser en Moto3 (la sortida serà a les 11.00 hores). Totes dues cilindrades tenen ja els campionats decidits en favor de Franco Morbidelli i Joan Mir, respectivament, des de fa unes setmanes.