Motociclisme

L'FMA deixa entreveure que hi haurà prova del Mundial de trial

L’assemblea general i els FIM Awards arribaran al país amb novetats

L'FMA deixa entreveure que hi haurà prova del Mundial de trialCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que en un principi el promotor del Mundial de trial, Sports7, havia deixat Sant Julià de Lòria sense prova per al 2018 en el primer calendari provisional que va presentar, des de la Federació Motociclista d’Andorra no van llançar la tovallola de poder acollir una cita del campionat i sembla que les converses van arribar a bon port. Això és el que va deixar entreveure ahir el president de l’FMA, Josep Puntí, quan va ser preguntat ahir pel tema, ja que la seva resposta va ser: “Tenim novetats, però m’agradaria que fos el comú de Sant Julià de Lòria qui les anunciés.”

Puntí va fer aquestes declaracions durant la presentació de l’assemblea general de la Federació Internacional de Motociclisme i dels FIM Awards, que el 25 i 26 de novembre convertiran Andorra la Vella en la capital mundial de les dues rodes i que arribaran amb novetats. Alguns dels 42 pilots premiats com a campions del món de les diferents disciplines motociclistes participaran el dia 26 (el mateix que la gala) entre les tres i les cinc de la tarda a una sessió de signatura d’autògrafs al Centre de Congressos de la capital. A més, alguns també participaran amb sorpreses per als més joves al Mercat de Nadal que s’inaugurarà aquell mateix cap de setmana.

L’activitat arrencarà a partir del dia 20 amb l’arribada del personal de la federació, però els plats forts seran dissabte 25 amb l’assemblea general de la FIM, a la qual participaran 113 federacions nacionals i unes 300 persones, i la gala d’entrega de premis de diumenge, amb uns 500 convidats, que es farà a l’Andorra Park Hotel. Aquests dos esdeveniments deixaran a la parròquia unes 2.000 pernoctacions i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va afirmar: “Nosaltres sempre apostem per pagar o subvencionar actes que tenen un retorn important a la parròquia i aquest ho serà.” En la mateixa línia va mostrar-se el ministre de Turisme, Francesc Camp, que va manifestar que “l’assemblea i la gala de la FIM són una ocasió única per donar-nos a conèixer al món i demostrar que sabem fer bé les coses”, i és que la gala tindrà un gran impacte mediàtic, ja que s’emetrà a diverses televisions del món, ja sigui en directe o en diferit, i també en streaming.

El pressupost per als actes del 25 i 26 de novembre serà de 185.000 euros. El comú en posarà 100.000 (a més d’altres serveis com places d’aparcament o la cessió del Centre de Congressos), Govern n’invertirà 70.000 (60.000 a través d’Andorra Turisme i 10.000 més del ministeri d’Economia, Competitivitat i Innovació) i, per últim, Andbank hi col·laborarà amb 15.000 euros.

tracking