BTT

La Titan Desert capta ciclistes al país

L’organització presenta la 13a edició a Andorra, en què no fallarà Ramon Aranda

La Titan Desert capta ciclistes al paísA. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 13a edició de la Titan Desert, una de les proves per etapes més dures del món, espera poder comptar amb més participants andorrans. Històricament n’ha tingut 18 i per tal de fer pujar aquesta xifra l’organització de la prova es va desplaçar ahir a Andorra per fer una presentació i convèncer els més indecisos. “Volem apropar-nos més a la gent perquè hem fet presentacions multitudinàries i no notem tanta proximitat amb els inscrits o possibles inscrits, i aquí feia anys que no veníem”, va dir el director tècnic de la cursa, Manuel Tajada, encarregat d’explicar ahir a la trentena d’assistents com serà la cita en la presentació a la seu de MoraBanc.

Malgrat ser 18 ciclistes que han recorregut el desert del Marroc, n’hi ha un en concret que significa un valor afegit important, Ramon Aranda, una dels dues úniques persones al món que han estat presents a la cita des del primer any i que superen els 7.000 quilòmetres sobre les dunes. “El desert enganxa i només estant una setmana amb aquestes condicions, desenvolupant la passió per la bicicleta, està tot dit. Val la pena anar-hi”, va indicar Aranda.

Per a la 13a edició s’espera un dels recorreguts més durs dels últims anys. El retorn de la muntanya, per a la primera i segona etapa, i els més de 5.500 metres de desnivell positiu en els 650 quilòmetres dividits en sis etapes en tenen la culpa. “És difícil dir la dificultat que tindrà, però en tornar la muntanya crec que aquesta estarà entre els 3 edicions més complicades, independentment del temps”, va dir el director tècnic. Les inscripcions no es tancaran fins al 16 de març, mentre que la Titan Desert transcorrerà del 29 d’abril al 4 de maig.

tracking