Eurocup

El MoraBanc no aguanta a Istanbul

El MoraBanc Andorra no pot aguantar el ritme del Darüssafaka Istanbul i es veu superat, sobretot
en sensacions

El MoraBanc no aguanta a IstanbulDARÜSSAFAKA ISTANBUL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Darüssafaka Istanbul ja té un peu i mig a la propera ronda de l’Eurocup, després que ahir tanqués la primera volta de la fase regular amb ple de victòries (5 de 5) davant un Bàsquet Club MoraBanc Andorra que va tornar a demostrar que pateix mancances ofensivament, defensivament i col·lectivament; i no va veure’s capacitat per aguantar el ritme i/o la marxa que van implementar els turcs des del salt inicial. Certament, els de Joan Peñarroya es van veure les cares amb un tros d’equip, dirigit per un crac de les banquetes com ho és David Blatt i amb un roster amb concretament 5 jugadors infinitament superiors a tota la plantilla conjunta dels andorrans.

Ara bé, independentment de la qualitat del rival, els tres primers quarts van ser per oblidar i encara en el darrer van salvar –i d’aquella manera– els mobles i probablement recuperar una mica d’amor propi, moral, forces i fe per continuar tirant endavant aquest projecte. En qualsevol cas, els tricolors volien, tal com va assegurar a la prèvia Guille Colom, poder lluitar i arribar al final amb un marcador el més igualat possible. Una idea que ràpidament es va esfumar, ja que els homes de Blatt van anar per feina. Andrew Albicy va estrenar el lluminós amb un triple que va quedar ben petit amb les cistelles posteriors de Jajuan Johnson, Scottie Wilbekin o Howard Sant-Roos. De la seva banda, l’afició turca, sigui en l’esport que sigui, acostuma a apretar i provocar que el conjunt que juga a domicili se senti a l’infern. En aquest sentit, el Volkswagen Arena va deixar bastant a desitjar, ja que va reunir la irrisòria xifra de 1.258 espectadors. Aquests no van fer gaire soroll, malgrat que el MoraBanc en el primer període va mostrar uns nervis que el van portar a la precipitació i conseqüentment a l’er­ror. Fins a cinc pilotes perdudes en aquest tram del matx, quatre tirs lliures errats i força minuts sense anotar de jugada, situacions que van provocar que els locals comencessin a obrir forat (26 a 17).

Aquest coixinet de punts no es va engrandir abans d’enfilar el túnel de vestidors per al descans (48 a 37), però tampoc va disminuir. Una situació amb la qual el Darüssafaka va saber jugar i especular i, per la qual cosa, no va veure ni de bon tros perillar el triomf. A la represa la reacció no va existir i els de Peñarroya van passar pels pijtors moments de la nit, encaixant una màxima diferència de 19 punts amb un Michael Eric fent mal dins de la pintura i un James Bell que, per exemple, va registrar un 3 de 6 en llançaments de tres. Tot i així, l’MVP del duel se’l va endur Vlado Jankovic, amb 28 punts de valoració. Els últims 10 minuts se’ls van emportar els visitants per 19 a 25, gràcies a l’encert, en aquest punt sí, des del 4,60 i l’excés de confiança dels d’Istanbul. El marge, doncs, es va veure reduït a 8, però la botzina va assenyalar el final amb un 85 a 77. La setmana que ve visita a l’Unics Kazan, abans aquest diumenge toca ACB amb el Reial Betis Energía Plus a casa.

El MoraBanc no aguanta a Istanbul

tracking