múixing

Lázaro Martínez opta a tres ors mundials aquest curs

L’andorrà es fixa quatre cites per a la nova temporada, amb tres Campionats del Món diferents i la Grande Odyssée

Lázaro Martínez opta a tres ors mundials aquest curs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El múixer andorrà Lázaro Martínez està ultimant els detalls per arrencar una nova temporada plagada d’objectius ambiciosos d’entre les quatre proves que té previstes realitzar, totes en categoria de vuit gossos. El Campionat del Món sobre neu de mitja distància a Suècia, que es disputa el mes de març, serà el principal al·licient. L’objectiu passarà per assolir l’or, o almenys el podi, en una cita de tres etapes d’uns 50 quilòmetres cadascuna. La prova sueca i organitzada per la International Federation of Sleddog Sports (IFSS) servirà per tancar la temporada, però aquesta arrencarà molt abans. De fet, ho farà aquest mateix mes de novembre.

El dia 13 viatjarà a Itàlia per al Campionat del Món de terra organitzat per la World Sleddog Association (WSA), és a dir, només gossos nòrdics, en modalitat sprint. Serà del 16 al 19 de novembre, i una setmana més tard, del 23 al 26, es traslladarà a Polònia per al Mundial de terra de la IFSS i on defensarà el títol de campió del món obtingut l’any passat. “Vaig molt il·lusionat i crec que opto a l’or seriosament”, exposa el múixer del Principat. L’objectiu final és acabar la campanya amb tres medalles a la butxaca, ja que “penso que tinc l’experiència i un molt bon equip per fer-ho bé aquest any”, indica.

Per altra banda, entre el 13 i 24 de gener, competirà a la prestigiosa Grande Odysée, al Montblanc, en mitja distància. 11 etapes duríssimes d’uns 50 quilòmetres cadascuna i més de 20.000 metres de desnivell acumulat posaran a prova la resistència dels seus gossos. L’objectiu en aquest cas serà el d’acabar, sense fixar-se en la posició. Martínez es convertirà en el primer andorrà a disputar aquesta complicada competició.

tracking