Eurocup

Primer triomf a l'Eurocup i exhibició

El MoraBanc Andorra suma la primera victòria a l’Eurocup després d’exhibir-se contra el Levallois Metropolitans (79-61)

Primer triomf a l'Eurocup i exhibicióFernando Galindo

Així sí. El MoraBanc Andorra va estrenar a l’Eurocup el caseller de victòries davant del Levallois Metropolitans de París per 79 a 61. I ho va fer de la millor manera possible, amb una exhibició col·lectiva, ja que fins a cinc jugadors dels andorrans van acabar el partit amb 10 punts o més.

El primer període va estar marcat per les alternances. Els francesos van obrir el marcador amb un triple de Nwaelele i els tricolors amb un parcial de 7 a 0 van situar el partit amb el 12 a 5 a favor, però els parisencs van contraatacar amb un altre parcial de 2 a 10 i es van tornar a situar per davant (14-15). Però va ser un miratge i el tram final de quart dels de Joan Peñarroya, fins en atac i encara més en defensa, va deixar l’electrònic en el 22 a 16.

I a partir d’aquí, festival. El Levallois Metropolitans va desaparèixer de la pista, gràcies en part a la bona defensa dels tricolors. Pilotes perdudes, possessions exhaurides i, mentrestant, el MoraBanc Andorra obrint forat. Moussa Diagné anava posant els taulers del Poliesportiu d’Andor­ra a prova amb esmaixades contundents i el pavelló s’enfonsava amb un contraatac finalitzat per Guille Colom que suposava la màxima diferència per als locals (40-23). Els gals es desesperaven amb algunes accions arbitrals que van acabar suposant una tècnica sobre Louis Campbell, però van ser capaços de rebaixar la distància fins als 13 punts al descans (41-28).

La segona meitat va tenir poca història pel que fa al marcador amb un MoraBanc Andorra que va deixar el partit sentenciat just a la represa, i només va fer falta mantenir la diferència i no deixar que els parisencs tornessin a entrar dins del partit. Els de Peñar­roya van seguir en aquest quart amb el festival ofensiu, amb protagonisme en aquest parcial per a Jaime Fernández i Przemek Karnowski, que no s’havia mostrat gens encertat durant la primera meitat. Una esmaixada del gegant polonès situava la diferència als 20 punts amb encara uns minuts per finalitzar el tercer període (54-34), mentre els francesos deambulaven per moments sobre el parquet, sense tenir del tot clar què havien de fer. L’absència del millor home del Levallois Metropolitans i referència ofensiva, Klemen Prepelic, es va acabar notant, i de quina manera, amb els gals anotant només 42 punts després de 30 minuts de joc.

I al final, moments de showtime. Un tir lliure de David Jelinek posava la màxima diferència tricolor (76-53) a l’últim quart, mentre els parisencs exemplificaven la seva desesperació en la figura de Louis Campbell, que va acabar desqualificat en cometre la segona tècnica. L’empenta final dels visitants els va permetre retallar el desavantatge per sota dels 20 punts i deixar el marcador final en el 79 a 61. Mentrestant, Joan Peñarroya feia debutar Sandro Gacic a l’Eurocup sota l’aplaudiment de l’afició que ahir va tornar a xalar de valent. La propera cita, a Badalona, on l’equip buscarà estrenar-se enguany a domicili.