Selectius per complir

Carles Visa explica que seran “curosos” a l’hora de fer entrar i sortir corredors de l’equip amb vista als Jocs i les finals de la Copa d’Europa del 2018

Selectius per complirANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pretemporada ja s’ha acabat per a la trentena d’integrants de l’equip d’esquí alpí de la federació andorrana (FAE) i ara arriba l’hora de mantenir-se i seguir creixent, no pas encara la de la veritat, tot i que comença a treure el cap. El 2018 és any olímpic a Corea del Sud, a partir del febrer, i al març es disputaran les finals de la Copa d’Europa a Grandvalira. El conjunt d’esquiadors tricolors tenen ambició per ser presents en algun esdeveniment i tampoc perden de vista les finals de la Copa del Món del 2019, que se celebraran al país. “La feina que hem realitzat ens situa en un moment esportiu molt bo, però al mateix temps és una dificultat afegida, ja que els objectius esportius s’intensifiquen i lògicament alhora la despesa”, va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, durant la presentació de tota la plantilla ahir a l’edifici Crèdit Centre.

Etiquetes:

Visa va continuar comentant que com a novetats hi haurà un grup de velocitat i un programa de formació, i quant a l’exigència que es demanarà va voler deixar clar que són “conscients de les cites de pes que tenim pròximament i serem selectius i curosos en el procés de donar entrada i sortida als diferents esportistes”. I hi va afegir, lligant-ho a Pyeongchang, que enviaran “el col·lectiu més competitiu possible i en aquest sentit no ens preocuparem de la talla de la delegació que ens representarà [a banda de les mínimes que s’hauran d’assolir]”, i pel que fa a les finals de la Copa d’Europa de casa “espero que disposem d’un grup força més sòlid que en edicions anteriors, i que podrem aspirar a realitzar bons resultats amb el suport del públic i normalment l’avantatge de córrer com a locals”. El director tècnic, amb un to de convenciment i orgull, va assegurar que “els corredors masculins comptaran amb l’ajut tècnic de Claude Crétier, exesquiador de l’equip francès i cinquè a la prova de descens dels Jocs Olímpics d’hivern de Salt Lake City del 2002, mentre que Rob Davis serà el nou preparador físic, en detriment d’Etienne Clerc, i ve recomanat per Matt Dickens”.

En clau individual, Mimi Gutiér­rez va confessar que està “a tope” pel que ha de venir, demà trepitjarà Àustria per agafar el to definitivament i el dia 6 viatjarà fins a Finlàndia, on debutarà l’11 a la primera Copa del Món del curs entrant. Gutiérrez no estarà sola en els circuits d’aquest certamen, arran que Joan Verdú i Marc Oliveras també prendran part en els gegants, descensos i supergegants.

tracking