Eurocup

A la recerca de la primera a Europa

El MoraBanc Andorra vol fer-se fort a casa contra el Levallois Metropolitans i no quedar despenjat

L'encert de Jaime Fernández salva el MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quasi sense temps per assaborir la victòria de diumenge contra l’Iberostar Tenerife, arriba un nou repte per al MoraBanc Andorra. Els tricolors reben aquest vespre (20.00 hores) el Levallois Metropolitans de París, amb l’objectiu d’aconseguir el primer triomf a l’Eurocup per no quedar excessivament despenjats a la lligueta i veure encara més complicada la presència a la següent ronda de la competició.

Els gals presenten els mateixos números que els del Principat, amb tres derrotes en els tres primers partits, però Joan Peñarroya va avisar ahir que “tot i no obtenir resultats, tenen una plantilla important amb jugadors coneguts per tothom”. I és que a l’esquadra parisenca destaca la presència de Boris Diaw, campió de l’NBA amb els San Antonio Spurs, o Florent Pietrus, amb 10 temporades a la Lliga Endesa. Però l’home més determinant aquest inici de temporada està sent el company de selecció de Jaka Blazic, Klemen Prepelic. Pel tècnic egarenc, “la seva importància en el joc ofensiu és molt gran perquè és qui assumeix més llançaments. A més, altres jugadors com Diaw o Pietrus doten l’equip de talent i de saber estar per afrontar el partit amb garanties”. I hi va afegir que “Diaw ha evolucionat i ara juga més de pivot que d’aler, que és com el coneixíem abans. Té molt talent, però no ens hem de capficar en la seva figura perquè crec que Prepelic és més determinant. Ens hem de centrar a fer una defensa col·lectiva i defensar l’equip i no un jugador”.

El Levallois Metropolitans de París tampoc ha tingut un bon inici d’experiència europea, ja que és l’equip que menys punts anota a l’Eurocup, amb una mitjana de 68,3 en els tres partits disputats fins ara, a més de ser el conjunt de la competició que més pilotes perd (16 per partit) i també el que menys en recupera (2,33 per matx).

Tot i que la d’avui sigui la quarta jornada de la competició, tots dos equips necessiten guanyar ja per no acomiadar-se d’Europa massa aviat, tal com va reconèixer Andrew Albicy: “És un partit important per a nosaltres. És simple, necessitem guanyar. Se’ns han escapat alguns partits i si volem passar de ronda hem d’aconseguir el triomf.” Per l’entrenador del MoraBanc Andorra, la classificació per a la següent ronda s’haurà de forjar a casa: “Haurem de guanyar algun partit a domicili, però aquí, al Poliesportiu, és on ens haurem de fer forts, i avui és el dia per demostrar solidesa i que volem tenir alguna cosa a dir en aquesta Eurocup.”

El d’avui serà un duel especial per a Albicy, ja que s’enfronta a l’equip que el va veure debutar al màxim nivell i on va guanyar una Copa de França l’any 2013. El base francès va admetre que “serà maco jugar contra el Levallois Metropolitans de París. Fa anys que vaig deixar el club i ja he jugat algun cop contra ells, però no en aquest context d’una competició europea com avui”.

tracking