Reportatge

Què li passa al MoraBanc?

L’inici de la temporada de l’entitat del Principat ha deixat molts dubtes i incertesa. Personalitats del bàsquet andorrà apunten una mancança important del joc interior, que afecta també l’exterior, i que els fitxatges no estan a l’altura de les expectatives.

Què li passa al MoraBanc?Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra ha començat la temporada amb el peu esquerre. Haver sumat una victòria en vuit partits entre Eurocup i Lliga Endesa ho deixa clar. Però, quins són els aspectes que han portat a aquesta situació inesperada? Vàries personalitats del bàsquet andorrà han analitzat per al Diari la situació i la majoria apunten mancances importants en el joc interior, on no hi ha un referent, i la falta de rendiment d’alguns dels fitxatges, així com una falta de confiança donada pels mals resultats.

No obstant això, tot comença per la revolució a la plantilla. “Primer de tot hi ha moltes cares noves i acoblar un equip amb cares noves no sempre és prou fàcil. A més, tenim en contra que la temporada passada va ser molt bona i si comences amb resultats negatius et porta a una dinàmica dolenta”, exposa Carles de Bofarull, que afegeix que, “pel meu gust, com a entrenador, falta algú més al joc interior, i més encara amb les circumstàncies de la lesió del Beqa. Però inclús tenint-lo em trontollen Diagné i Karnowski. Potser no s’ha encertat. Per altra banda, ara mateix, en la direcció d’equip s’han creat massa expectatives amb Jaime Fernández”.

Amb el paper de moment inferior a les expectatives de Diagné i Karnowksi, així com Shurna, es troba a faltar una referència com la que es tenia l’any passat. “Han perdut peces importants, sobretot amb la figura de Shermadini, i no tenim un referent interior. Els fitxatges que han fet són bons però els pivots que tenim són més de complement”, exposa Dani Marín. Els homes de pintura, però, no són els únics que no estan complint. “Per jugar dues competicions van curts de joc interior. Veig que no està donant els seus fruits i que no hi ha igualtat amb el joc exterior, l’equip va una mica coix i no s’està trobant l’equilibri”, exposa Jordi Olcina.

En aquest sentit, amb la falta de Beqa Burjanadze, és necessària una incorporació, que de moment s’està retardant. “Crec que falta un fitxatge per canviar la dinàmica. Pots perdre partits però no es veu l’espurna que pugui fer reaccionar l’equip. Cap jugador, excepte Jaka Blazic, pot anotar amb regularitat. Falta un home protagonista perquè Blazic està jugant contra tot”, indica Marín.

Situació no alarmant

La part positiva d’aquest inici és precisament que és l’inici i encara queda un grapat de temps per reaccionar. “El fet de no haver guanyat els primers enfrontaments sempre genera una petita ansietat i dubtes, i fa que no juguin amb la tranquil·litat amb la qual haurien de jugar i que l’equip no hagi espremut el potencial que sens dubte té”, exposa el tècnic del MoraBanc B, Èric Bartolomé, que pensa que “la situació ara mateix no és alarmant”, i considera que “només hi ha un escenari” per tirar endavant i és “fer un pas endavant i confiar en les capacitats individuals i de grup, perquè el pitjor remei és intentar resoldre-ho de forma individual”.

EL MORABANC ESTRENA UNA APLICACIÓ PER A MÒBILS I TAULETES PER MILLORAR LA INTERACCIÓ AMB ELS AFICIONATS

El BC MoraBanc Andorra va presentar ahir una nova aplicació per a mòbils i tauletes gratuïta amb la qual espera millorar la interacció tant amb els socis com amb els aficionats en general. D’aquesta manera, el club compleix un objectiu que s’havia marcat des de l’ascens a l’ACB i que fins ara no havia assolit perquè no havia trobat una app que s’adaptés als seus requeriments. “Hem vist altres aplicacions i aquesta és de les més avantguardistes que hi ha avui en dia”, va exposar el director de comunicació de l’entitat, Gabriel Fernàndez.

A l’app es podran comprar entrades, veure les estadístiques en temps real dels partits, fer-se abonat i a més hi haurà promocions exclusives de marxandatge o de tiquets, entre altres. Una de les funcions més rellevants és que els socis podran accedir al pavelló mostrant el carnet virtual al mòbil en cas que oblidin el tradicional de plàstic. L’aplicació ja està disponible per a Play Store i ho estarà imminentment per a Apple Store.

tracking