reportatge

Sanció... pel vent?

La Federació Catalana castiga Ludovic Clemente amb 3 partits per una escopinada que acaba als pantalons de l’àrbitre. Assegura que va ser una acció involuntària propiciada pel vent.

Sanció... pel vent?Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tram final del partit. FC Andorra i UE Sants s’enfronten a la Borda Mateu. Ludovic Clemente ajuda el porter visitant a posar-se dempeus i es retira. L’àrbitre el crida i quan torna a marxar llança una escopinada que acaba als pantalons del col·legiat, que no ho dubta i expulsa el jugador tricolor amb vermella directa, tot i que el futbolista lamenta el fet de seguida.

La segona part arriba dimecres. El comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) imposa una sanció de tres partits a Ludo emparant-se en l’article 338.2b de l’FCF que diu que se sancionarà de dos a quatre partits “el fet d’adreçar-se als àrbitres, directius o autoritats esportives en termes o amb actituds injurioses o de menyspreu, sempre que l’acció no constitueixi falta més greu”. Alhora, el comitè aplica l’article 265b, que diu que “és circumstància atenuant de la responsabilitat el penediment espontani”.

En declaracions al Diari, Ludo Clemente va assegurar estar “desanimat, perquè pensava que només serien dos matxs per la vermella directa”. El davanter va manifestar que “va ser involuntari, perquè jo vaig escopir amb la mala sort que va caure-li a l’àrbitre. Fins i tot el porter del Sants va dir-li que havia estat culpa del vent”. Per últim, el jugador va explicar que “és clar que si li toca l’escopinada és vermella, però va ser sense voler. A més, en acabar el matx vaig anar al seu vestidor a demanar-li perdó. Esperarem el recurs a veure què passa”.

I és que el club va decidir ahir recórrer contra la sanció a apel·lació, que s’hauria de reunir avui. El president de l’FC Andorra, Albert Ferré, va assegurar que “més que pel fet en si, que a les imatges is veu que és involuntari, apel·larem perquè la sanció ens sembla totalment desproporcionada”. Si el recurs no prospera Ludo es perdrà els tres partits que el club juga aquesta setmana.

tracking