Bàsquet

El MoraBanc Andorra donarà llibertat als internacionals

L’entitat tricolor permetrà que cada jugador decideixi si va amb la seva selecció als partits del Premundial

El MoraBanc Andorra donarà llibertat als internacionals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llibertat i que decideixi cada jugador el que vol fer. Aquesta és la posició que adoptarà el MoraBanc Andor­ra respecte del conflicte instal·lat al bàsquet europeu per les noves finestres internacional que la FIBA va instaurar en plena temporada de clubs. Segons ha pogut saber el Diari, aquesta és a hores d’ara la decisió que ha adoptat l’entitat del Principat. Des del club asseguren que preferirien tenir tots els esportistes per afrontar la competició (l’ACB i l’Eurocup s’aturen aquells dies, però el MoraBanc té la final de la Lliga Catalana contra el Barça), però que no es poden negar que vagin amb les seleccions.

Tot i aquesta posició, la guerra al bàsquet europeu estaria a prop de tenir un nou episodi al vell continent. Si primer va ser l’Eurolliga i els seus clubs qui van anunciar que no cedirien els seus jugadors a les seleccions per disputar els partits del Premundial (el calendari de la principal competició europea no s’atura), ara l’ACB podria adoptar una posició semblant en el conflicte.

Segons el diari AS, la resta de clubs de la lliga espanyola que no disputen l’Eurolliga es reuniran demà a Madrid i podrien adoptar la resolució de no deixar els jugadors als corresponents equips nacionals o optar per una solució intermèdia i cedir només jugadors a la selecció espanyola per no contradir la Llei de l’esport del país veí, que tipifica com a infracció molt greu “no assistir a les convocatòries de les seleccions esportives nacionals per la participació de competicions o per la preparació de les mateixes”.

tracking