Ni Messi ni Cristiano

El capità de la selecció, Ilde Lima, és un dels 11 jugadors que no vota ni a l’argentí ni al portuguès entre els tres primers al The Best

Ni Messi ni CristianoXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Leo Messi i Cristiano Ronaldo han acaparat els premis individuals els últims 10 anys. Són els millors jugadors del món, ningú ho discuteix, i sembla que seguirà sent així uns quants anys més. Però que ho siguin no vol dir que sigui una obligació votar-los al The Best. Un total de 151 capitans de seleccions han exercit el seu dret a vot i hi ha uns quants que no han posat entre les tres millors opcions l’argentí o el portuguès, però només n’hi ha 11 que han deixat fora a les dues estrelles i un d’ells és el jugador d’Andorra amb dret a vot, Ilde Lima. El 111 vegades internacional amb la tricolor va posar al podi Neymar Jr, Luka Modric i Gianluigi Buffon i va obviar els líders del Barça i el Reial Madrid.

Etiquetes:

El motiu? “Els altres també tenen dret a guanyar coses”, explica Lima, que afegeix que “al final són sempre els mateixos jugadors i vaig voler variar una mica”. L’andorrà també assenyala que “la meva valoració és que després de Cristiano i Messi ve Neymar, per això l’he votat, i ells dos estan farts de guanyar coses” i conclou contundentment que “ja sabem que Messi i Cristiano són els millors, però si sempre guanya el mateix cansa”.

De fet, Lima ja va mostrar també aquesta tendència en la seva elecció per millor entrenador, escollint Mauricio Pochettino com a primera opció, tot i que va posar Pep Guardiola i Carlo Ancelotti després. “Conec Pochettino, i sobretot membres del seu staff tècnic, i prefereixo votar algú que conec i que a més crec que s’ho mereix perquè ha fet les coses bé amb un equip que no és punter. Si no és sempre el mateix, amb Cristiano, Messi, Zidane,... però a gustos colors”, indica.

El seu cas és especialment curiós, ja que dels altres 10 que no han posat entre les tres opcions ni a l’argentí i ni al portuguès, set provenen de països llunyans al futbol europeu. Cal tenir en compte que ni Messi (Luis Suárez, Iniesta i Neymar) ni Cristiano (Modric, Sergio Ramos i Marcelo) s’han votat entre ells i que Manuel Neuer ha votat companys de selecció o equip (Kroos, Lewandowski i Arturo Vidal), igual que els dos millors futbolistes del món. Els set capitans restants són de països amb un perfil futbolístic diferent, com són Belize, Tanzània, Barbados, Montserrat, Tailàndia, Xina Taipei i Trinitat i Tobago.

Entre entrenadors, s’ha donat més o menys el mateix patró però amb menys consistència. Fins a 12 dels 152 que han votat no han escollit ni Messi ni Cristiano. Entre ells s’hi troba Julen Lopetegui (Espanya), Joachim Löw (Alemanya), Michael Skibbe (Grècia), Christopher Coleman (Gal·les) i Pietro Ghedin (Malta). La resta, de fora d’Europa. En aquesta llista no hi és el seleccionador nacional, Koldo Álvarez, que va votar Messi, Cristiano i Buffon, respectivament, com a millors jugadors, i Zinedine Zidane, Massimiliano Allegri i Diego Simeone com a millors tècnics.

tracking