Esquí

Joan Verdú farà el salt a la Copa del Món aquesta temporada

L’esquiador començarà el curs aquest mateix cap de setmana a la tradicional prova de Sölden

Joan Verdú farà el salt a la Copa del Món aquesta temporadaA. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ja està pensant a llançar els seus corredors a la Copa del Món després que la temporada passada la majoria centressin els seus objectius en Copa d’Europa, menys Mireia Gutiérrez, que va ser qui va combinar més les dues. Aquest any, però, alguns dels nois del primer equip també faran un salt al circuit mundial.

El calendari detallat s’explicarà la setmana vinent, en un principi, en l’habitual presentació del curs que fan amb tots els protagonistes a la seu del patrocinador principal, Crèdit Andorrà, però ahir van fer un avançament, ja que aquest mateix diumenge s’enceta la Copa del Món amb la tradicional prova de Sölden (Àustria). La FAE pot comptar amb un representant en aquesta cita i després de la seva bona pretemporada han escollit a Joan Verdú, que ja hi va ser l’any passat, quedant 64è. L’objectiu, aquesta vegada serà apropar-se als 30 primers classificats. “Qualsevol cosa que sigui estar en aquests llocs ja serà un bon resultat, però el més important és que faci el seu millor esquí”, exposava ahir en roda de premsa el director tècnic de la federació, Carles Visa.

Ell i Verdú van explicar que l’andorrà donarà el salt a Copa del Món aquesta temporada. Farà totes les proves de gegant que hi ha fins al desembre, que són quatre, combinant-ho també amb algunes de supergegant, però no totes, ja que aquí també entrarà en acció Marc Oliveras. Després d’aquestes primeres cites, decidiran en funció dels resultats quina direcció agafar fins a final de curs. “La idea seria treure el cap en Copa del Món. Em focalitzaré en la disciplina de gegant, que és on em sento més còmode, però he de dir que tindré millor dorsal en supergegant i ja sabem que això és un punt que marca la diferència”, exposava Verdú.

De cara a la cita d’aquest diumenge, el corredor es va mostrar molt confiat i amb ganes després d’una pretemporada en què les bones condicions meteorològiques als Alps i a Xile li han permès obtenir bones sensacions. “Em noto en forma físicament i tècnicament molt bé. Tinc confiança en mi mateix i el que vull és fer el meu millor esquí”. Verdú competirà en la seva tercera Copa del Món a Sölden, on l’adaptació al canvi en la mida dels esquís serà determinant per a tots els competidors. “Crec que m’he adaptat força ràpid amb el nou material”, va indicar l’andorrà.

tracking