Eurocup

Duel entre equips necessitats

Cedevita Zagreb i MoraBanc Andorra s’enfronten a la recerca de la primera victòria a l’Eurocup

John shurnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta la segona sortida consecutiva de la fase de grups de l’Eurocup amb la visita aquesta nit (20.30 hores, RTVA) a la pista del Cedevita Zagreb. L’equip de Croàcia, igual que els tricolors, encara no sap el que és guanyar en aquesta primera fase de la competició europea, ja que van caure en el seu debut a casa contra el Torí per 83-86, i a la segona jornada no van poder amb el Darussafaka Istanbul a la capital turca, on van ser derrotats per 85-83. Tot i aquests números en l’estrena, Joan Peñarroya va advertir que “és un rival de nivell, tenen molta qualitat i és una pista complicada on haurem de fer millor les coses per emportar-nos alguna cosa positiva”.

La plantilla de l’equip croata presenta una mescla entre jugadors dels Balcans, i americans, la majoria d’ells amb experiència a l’NBA. Entre els primers destaca Roko Leni Ukic, base que ha jugat a diversos dels grans equips europeus com el Barça, Fenerbahçe o Panathinaikos i que també va tenir una aventura americana als Toronto Raptors o els Milwaukee Bucks, o Andrija Stipanovic pivot bosnià que suma 14 punts, 7 rebots i 18 de valoració de mitjana en els dos partits disputats fins al moment. Per al tècnic egarenc, el Cedevita “pot jugar amb situacions d’u contra u perquè tenen homes amb molt de desequilibri, però també poden optar per un joc més físic i agressiu”, i va afegir que “serà un matx difícil perquè volen estar a la segona fase i també han perdut els primers partits com nosaltres, però juguen a casa i vindran animats després de guanyar el cap de setmana al seu gran rival com és l’Estrella Roja de Belgrad”.

Peñarroya va admetre que “costa passar pàgina després d’un mal partit com el de Saragossa, però és el que hi ha, i la millor manera de treure’ns aquesta sensació és fent una bona actuació els tres dies, i amb aquesta intenció estem”. I per últim va explicar que, tot i viatjar, és “molt improbable” que Andrew Albicy tingui minuts després de la lesió al turmell que va fer-se diumenge. L’ala-pivot del filial del MoraBanc Andorra, Nikola Maric, viatjarà amb l’equip a Zagreb per completar la convocatòria.

De la seva banda, John Shurna preveu “un gran partit perquè els dos conjunts estem d’una manera semblant sense cap victòria. Ho hem d’enfocar com una gran oportunitat per a nosaltres, però sabem que serà molt complicat”, i va afegir que “tots dos equips tenim molts jugadors nous i estem en procés d’ajustar-nos a les novetats que tenim a la plantilla. Per part nostra, hem de millorar la defensa, i si ho fem, arribaran millors situacions en atac”. El jugador nord-americà no va refusar fer autocrítica, i va manifestar que “estic decebut per l’arrencada que hem tingut. No podem enfonsar-nos ni estar capcots. Tenim molts jugadors de talent, i hem d’aconseguir ser un bon equip durant els 40 minuts, perquè ja hem demostrat que ho podem ser durant un tram de matx”.

L'ANÈCDOTA

JHON SHURNA UN VELL CONEGUT PER A L'AFICIÓ DEL CEDEVITA ZAGREB

L’aler-pivot del MoraBanc Andorra, John Shurna tornarà avui a la que va ser casa seva la temporada passada. L’americà va arribar a Zagreb procedent de València i va jugar 47 partits entre l’Eurocup, la lliga de Croàcia (es va proclamar campió) i la Lliga Adriàtica, competició que aglutina 12 equips de Sèrbia, Croàcia, Eslovènia, Bòsnia, Montenegro i Macedònia. El jugador tricolor va assegurar que “tinc molt bons records de Zagreb i el Cedevita i molt respecte pel club i els aficionats. Espero un bon partit avui”.

tracking