ACB LLIGA ENDESA

Derrota del MoraBanc en el pitjor partit de l'any

El MoraBanc Andorra cau a Saragossa en el pitjor enfrontament de la temporada

Derrota del MoraBanc en el pitjor partit de l'anyACB PHOTO / E. CASAS

El MoraBanc Andor­ra va caure a la pista del Tecnyconta Saragossa per un contundent 95-78 en una horrible segona meitat dels de Joan Peñarroya que no van competir durant els últims 15 minuts. Els 20 punts de Blazic, el millor del partit un altre cop, no van ser suficients per aconseguir la victòria, en un duel marcat per la lesió d’Andrew Albicy.

Blazic va agafar el pes del partit a l’inici, amb un 2 més 1 a la primera jugada del matx, i una altra cistella tot seguit. El MoraBanc Andorra va agafar la primera diferència amb el 9-13, però els aragonesos van encadenar bones defenses i encert en atac fins a establir el seu màxim avantatge en 5 punts (20-15). Les coses es van posar malament amb la lesió d’Andrew Albicy, que va haver de deixar el parquet a 1’53” per acabar el temps, però en un tres i no res, els tricolors capgiraven el marcador amb dos triples a l’últim minut de Jelínek i de David Walker que van deixar els del Principat al davant a la fi del primer període (20-21).

La igualtat es mantenia al segon quart amb l’intercanvi de cops. Tecnyconta Saragossa feia mal per dins amb De Jong i Varnado, i els andorrans responien amb tirs de 3 anotats per Jankovic, Blazic, Guille Colom i Jelínek, que va jugar uns minuts de base per la lesió d’Albicy. Una antiesportiva de Dragovic i dos tirs lliures posteriors de Blazic (autor de 10 punts en aquest quart) van situar la màxima per al MoraBanc amb el 33-38, però el 2 més 1 de Tomas Bellas i el llançament de més enllà de 6,75 de Sergi Garcia sobre la botzina van deixar l’electrònic marcant el 46-43 al temps de descans.

Joan Peñarroya havia demanat a la prèvia regularitat per intentar evitar les desconnexions que havia patit l’equip en moments puntuals, i això és el que va passar a l’inici del tercer quart, amb el MoraBanc Andorra entrant en bonus amb més de 6 minuts per davant, i amb els locals aprofitant una cistella de Gary Neal per situar-se 9 punts amunt (58-49), que en van acabar sent 7 a la fi del penúltim període (65-58).

Una cistella de Blums i triples de Michalak i Álex Suárez situaven el partit costa amunt per als andorrans amb el 73-58, màxima diferència per als locals, a 7’50” per al final del partit. Dels 15 punts per sota, els tricolors van passar a estar-ne a 10 amb els triples de Jelínek i Jankovic i la jugada interior d’Stevic a poc més de 6 minuts per al final (76-66).

Però l’apropament va ser un miratge. Els locals van trencar el MoraBanc Andorra amb 5 triples en l’últim quart, en especial un de Janis Blums des de gairebé 9 metres que sentenciava el partit amb el 88-72 a poc més de 2 minuts per al final. El Tecnyconta Saragossa va arribar a situar-se 20 punts per sobre amb el 94-74 després d’un triple de Dragovic sota la celebració del Príncipe Felipe, en un duel per oblidar del conjunt de Joan Peñarroya.

LES CLAUS

La represa

Fins al minut 25 els del Principat estaven dins del partit tot i que no van mostrar la millor cara (52-49). A partir d’aquí, 15 minuts desastrosos que van certificar la quarta derrota a la lliga.

El rebot

Una altra vegada la diferència de captures va ser massa elevada. 46 per als locals i només 27 per als tricolors, amb 5 d’ofensius dels andorrans pels 11 dels aragonesos.

El tir lliure

EL Morabanc Andorra va començar anotant els 11 primers tirs lliures sense cap errada en 28 minuts. En els 12 següents, en plena mala dinàmica, van fallar-ne 13 de 21 intents.

El VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Hem de fer un pas endavant”

El tècnic del MoraBanc Andorra va reconèixer la superioritat mostrada del Tecnyconta Saragossa ahir, i sobre el seu equip va declarar que “hem començat bé, amb bons atacs i tenint clar què havíem de fer en defensa, però només hem estat en partit 25 minuts”. L’egarenc va afegir que “no hem tingut la mentalitat per seguir jugant, i no hem sabut fer un pas endavant, mentre que ells han fet les coses bé”. Sobre com s’explicava la davallada de la segona meitat, l’entrenador va manifestar que “en defensa i en rebot no hem estat sòlids en cap moment, a més l’encert en tirs lliures i de dos ha estat horrorós, i no hem tingut equilibri entre atac i de-fensa”.

Respecte a la situació de l’equip, amb sis derrotes en set partits, va admetre que “créixer des de la derrota és complicat, però és on estem ara, amb jugadors que no es troben còmodes o amb el rendiment que ells esperaven”, i va remarcar que “ara el que em preocupa és què hem de fer cadascú per canviar la dinàmica de joc dels últims 15 minuts. Hem de fer un pas endavant i exigir-nos més, cos tècnic inclòs”.

En referència a la lesió d’Andrew Albicy, Joan Peñarroya va dir que “és aviat per saber què té”.

EL RIVAL

Jota Cuspinera

“La lesió d’albicy ens ha beneficiat”

L’entrenador del Tecnyconta Saragossa va mostrar-se content “perquè ja tocava sumar la primera”, tot i que no va voler que l’eufòria s’apoderés de l’entorn, ja que “estem feliços i ho celebrarem unes hores, però sense passar-nos, que només en tenim una”. El tècnic va admetre que “crec que la lesió d’Albicy en aquella jugada fortuïta ens ha beneficiat, perquè ells han perdut el seu base titular i possiblement el partit hauria anat de manera diferent”. Cuspinera va afegir que “Blazic ens ha destrossat a la primera meitat”.

EL JUGADOR

Guille Colom, Segon capità del MoraBanc

“Ens han esmicolat”

El segon capità va mostrar-se força tocat després del matx. “A la segona part ens han esmicolat. Semblava que tinguessin més ganes de guanyar.” I va afegir que “hem de fer un bon reset i començar a jugar com nosaltres ho podem fer”.

Moussa Diagné, Pivot del MoraBanc

“Ha estat una derrota dura”

El jugador senegalès va reconèixer que “em costa analitzar el partit perquè hem sortit sense agressivitat ni sense res, i ho hem perdut tot. Ha estat una der­rota molt dura”. El pivot va afegir que “hem d’oblidar això com abans millor”.