ACB LLIGA ENDESA

Mantenir la regularitat

El MoraBanc Andorra es conjura per conservar el ritme els 40 minuts de partit i sumar la segona victòria a la lliga Endesa

Mantenir la regularitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bàsquet no s’atura, i el MoraBanc afronta aquest migdia (12.30 hores) el segon dels tres partits a domicili en només nou dies. Torí ja és passat, i ara toca posar de nou el xip de la lliga Endesa amb la visita a la pista del Tecnyconta Saragossa. Ja ho va reconèixer Joan Peñarroya durant la prèvia: “aquesta temporada tot va molt ràpid i és el que hi ha, hem de descansar i netejar la ment després de cada partit, sigui amb victòria o derrota i preparar el següent duel”.

Sobre el paper, la visita a la capital aragonesa pot semblar assequible, ja que els de Jota Cuspinera són un dels equips que encara no coneixen el triomf enguany, però David Jelínek va avisar que “pot semblar-ho, però no és fàcil guanyar el Tecnyconta Saragossa a casa seva. Hem de saber les coses que hem de fer per no deixar-los anotar fàcilment, perquè tenen tiradors de referència i hem d’estar bé en defensa”. En una línia similar va mostrar-se el tècnic egarenc, que va assegurar que “m’espero el millor d’ells, perquè tret del dia del Reial Madrid, els altres enfrontaments han competit molt bé. Segur que tindran necessitat de guanyar, i més a casa, però tenen jugadors molt perillosos”. Però precisament alguns d’aquests homes destacats del Saragossa seran dubte fins a l’últim moment per diversos problemes físics. Nicolas de Jong tornarà a la pista, però ho haurà de fer amb una màscara protectora a la cara després de la fractura nasal que va patir fa 10 dies. De la seva banda, Gary Neal no va entrenar ahir per una contractura a l’esquena, i Janis Blums arrossega molèsties a l’espatlla que podrien deixar-lo sense participar en el partit.

Una de les claus per tornar del Príncipe Felipe amb la victòria, serà mantenir una línia regular el màxim de minuts possibles. El MoraBanc Andorra acumula trams de joc bons, però minuts de distracció han privat els tricolors de sumar més victòries. “Els primers partits no vam començar bé, però vam arribar al final amb opcions, i en els últims hem tingut inicis força satisfactoris però no hem acabat com ens hauria agradat”, reflexionava Peñarroya, que hi va afegir que “hem de buscar un equilibri per tenir regularitat durant més minuts, i si en duels anteriors ens hem despistat durant 8 o 10 minuts, hem de fer que en siguin 4 o 6 per tenir més opcions al final del partit”. Reflexió similar a la de Jelínek, que va declarar que “hem arribat amb opcions a tots els finals, però no hem fet l’últim pas per aconseguir més victòries”.

ESTAT FÍSIC

PENDENTS DEL CAPITÀ OLIVER STEVIC, AMB MOLÈSTIES AL PAU

Més enllà de la baixa de llarga durada ja coneguda de Beqa Burjanadze, Oliver Stevic és l’únic dubte que té Joan Peñarroya per al partit d’avui. El capità no va entrenar amb el grup dijous per precaució per unes molèsties al peu esquerre, i el tècnic va admetre que “esperem que pugui entrenar amb normalitat”. El pivot serbi va ser, juntament amb Jaka Blazic, l’home més destacat a la victòria contra l’Herbalife Gran Canària, amb 12 punts, 9 rebots i 21 de valoració, i seria una absència sensible per al joc interior dels tricolors.

SABOR POLONÈS

Przemek Karnowski i Michal Michalak van coincidir a l’estiu

a la preconvocatòria de l’Eurobasket i ara es retrobaran a l’ACB

dos dels sis jugadors polonesos de la lliga Endesa es veuran aquest matí les cares sobre el parquet del pavelló Príncipe Felipe, el tricolor Przemek Karnowski, i Michal Michalak, a les files del Tecnyconta Saragossa des d’aquesta temporada. No serà el primer cop que es vegin, ni comparteixin pista, ja que tots dos van coincidir durant l’estiu a la preconvocatòria que el seleccionador polonès, Michael Taylor va fer abans de l’Eurobasket. Finalment, l’ara jugador aragonès va quedar fora de la llista definitiva, mentre que el del MoraBanc Andorra va disputar la primera fase del torneig continental a Hèlsinki abans de ser eliminat i incorporar-se a l’esquadra de Joan Peñarroya a mitjan d’agost.

Però Michalak i Karnowski no van ser els únics que posaven el toc de la lliga Endesa a la selecció polonesa, ja que fins a 3 jugadors més, dels 12 que van conformar la plantilla definitiva, juguen enguany a la competició espanyola. Mateusz Ponitka, escorta de l’Iberostar Tenerife arribat aquesta mateixa campanya, Tomasz Gielo, que sumarà el seu segon any a les files del Divina Seguros Joventut, i Adam Waczynski, que després de dues temporades al Monbus Obradoiro, enceta ara una segona a l’Unicaja. Precisament durant la seva presentació, Karnowski va reconèixer que havia parlat amb Waczynski mentre era a la selecció perquè el posés al dia de la lliga Endesa.

tracking