Eurocup

'Blackout'

El MoraBanc suma la segona derrota europea a Torí en patir una baixada de rendiment radical al segon quart

'Blackout'FIAT TORÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compaginar dues competicions vol dir aprendre a viure amb les dinàmiques. Les negatives i les positives. El MoraBanc Andor­ra és rookie en aquest aspecte, malgrat que la majoria dels jugadors tenen experiència. Però és evident que es viuran molts moments fluixos i d’altres que no tant al llarg de la temporada, especialment aquests primers amb Eurocup i ACB a la vegada.

Ahir, en el primer desplaçament continental en 22 anys, a la pista del Fiat Torí, el conjunt dirigit per Joan Peñarroya disputava un partit nou en poc més de 48 hores respecte a l’últim que s’havia jugat. L’equip venia d’un matx a casa contra l’Herbalife Gran Canària en què es va jugar bé, amb final més fluix, però la dinàmica de joc era positiva. Amb aquell esperit els del Principat van saltar a la pista italiana, on la posada en escena va ser bona. Amb encert i controlant bé el ritme del joc davant un Torí un pèl desencaixat, els tricolors van trobar en el tir lliure una bona arma (10 punts en 12 llançaments). La igualtat va regnar el primer quart, però els del Principat van fer un esprint al final que els permetia tancar el període inicial amb un avantatge interessant (20-27).

La posada en escena del segon temps encara va ser millor. Després d’un intercanvi de cistelles, un parcial de 0-9 va portar a una màxima diferència andorrana de +14 (26-40). Fins aleshores, tot eren bones sensacions i la perpectiva de partit era boníssima, també perquè el Torí no trobava cistella. Però el tècnic italià va demanar temps mort i el canvi de dinàmica va ser radical. Albicy va forçar el +14 amb un triple quan quedaven més de cinc minuts per a la mitja part. A partir d’aquella cistella, el MoraBanc només va poder anotar dos punts més fins al descans. Això ho va aprofitar un Torí que va fer un pas endavant important i situava el 38-42 al moment d’enfilar el camí a vestidors.

A la tornada, la desconnexió andorrana va ser encara més forta, especialment en defensa. Als italians no només no els va costar revertir el marcador (43-42), sinó que van aprofitar el blackout dels del Principat per agafar distància i ficar en aquest període fins a 33 punts (71-60).

No obstant això, el MoraBanc va tenir una petita reacció la dar­rera part, lluitant fins al final. Es van arribar a posar a només cinc punts (83-78), però va haver-hi una combinació de decisions arbitrals i concessions de cistelles fàcils que van desencadenar en un parcial ja definitiu per als locals. Peñarroya, que fins ara no havia provocat cap tècnica aquest curs, va veure la segona i va ser expulsat quan faltava poc per al final. Tot i les males sensacions, el MoraBanc va acabar perdent de només 6 punts (92-86).

Amb la botzina final, es van produir moments de tensió entre Moussa Diagné i l’ex-NBA Sasha Vujacic. El capità, Oliver Stevic va haver d’intervenir per posar pau, fins i tot apartant amb força al seu company. Va ser el final trist a una derrota trista.

tracking