Eurocup

El MoraBanc Andorra tornarà a quedar fora de la Nit de l'esport

El Govern manté que un equip professional no pot ser escollit per al premi fent referència implícita a l’entitat de bàsquet

Il·lusió pel repte del retorna a Europa del Morabanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretaria d’Estat d’Esports ja està preparant la gala de la Nit de l’esport del 2017, que se celebrarà dilluns 4 de desembre a l’Auditori Nacional, a Ordino. L’any passat hi va haver una revolució en el format dels premis, dividint-los, a part del sexe, entre esports d’estiu i d’hivern, per la qual cosa hi havia quatre guardonats a millor esportista de l’any i quatre promeses. L’altre gran canvi que hi va haver són les condicions per escollir el millor equip masculí de la temporada. Es va decidir que un equip professional no podia ser escollit, deixant implícitament fora el MoraBanc Andorra. “És una decisió que pren el Consell Andorrà de l’Esport. Van considerar que jugava en una divisió a part”, va indicar durant la Nit de l’esport de l’any passat el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal.

Casualment, aleshores se li va demanar si es donés el cas que el MoraBanc quallés una gran campanya, entrant a la Copa del Rei i als play-off. “Si fa una temporada extraordinària, i estem molt contents de com ho està fent fins ara, molt probablement es buscarà algun tipus de reconeixement com a situació excepcional”, va indicar Beal. De cara a aquest any, s’ha decidit mantenir fora dels equips elegibles el MoraBanc, tot i el curs realitzat, per la qual cosa només podria entrar a la Nit de l’esport en cas que se li doni una distinció a part.

De moment, però, encara està lluny d’escollir-se tant la distinció com la totalitat dels premis. Actualment s’està duent a terme el procés d’elecció de candidatures per a cadascun dels premis. Les federacions esportives i el Comitè Olímpic Andorrà són qui les proposa abans del 20 d’octubre, i més endavant el Consell Andorrà de l’Esport farà les votacions per elegir els premiats. Com a novetat, aquest any els mitjans de comunicació, a partir de les redaccions d’esports, també poden proposar els seus candidats.

LA PRÈVIA

Primer desplaçament d’Eurocup davant d’un Torí a l’americana

El MoraBanc Andorra va viure dimecres passat una jornada històrica al Poliesportiu amb el retorn oficial a la competició europea 22 anys després, que malauradament va acabar amb derrota davant l’Unics Kazan de Quino Colom. Allò, però, ja queda enrere i ara el conjunt del Principat ha de seguir mirant endavant a l’Eurocup. Avui (20.30 h, RTVA), disputa el primer partit com a visitant, davant un Fiat Torí que compta amb jugadors de molta qualitat i d’arrels NBA.

Els dos més importants són Diante Garrett i Sasha Vujacic. El primer va estar dos anys a la lliga nord-americana, en què va militar als Utah Jazz i als Phoenix Suns i, a més, va liderar juntament amb un altre nord-americà, Trevor Mbakwe, la campanada del seu equip la setmana passada a Zagreb. Però encara és més reconegut Vujacic. No és nord-americà però hi ha passat molts anys, principalment a Los Angeles Lakers, amb els quals va aconseguir dos anells de l’NBA. “És un equip que viu molt de les seves individualitats i del talent”, va analitzar ahir Joan Peñarroya a la roda de premsa prèvia al duel. El tècnic i l’equip no feia ni 24 hores que havien disputat el matx davant l’Herbalife Gran Canària i, per tant, com serà habitual aquests primers mesos de competició, haurà tingut poc temps per preparar la cita de Torí. No obstant això, tant jugadors com tècnic ho prefereixen així. “Quan estàs en dinàmiques en què creus que falta treballar t’agradaria tenir algun entrenament més, però al final el que ens agrada a tots és jugar partits. Hem d’aprofitar-los per créixer en situacions tàctiques”, va indicar el tècnic.

Després de la primera victòria a l’ACB, l’equip buscarà la primera a l’Eurocup. “Hem de seguir en la mateixa línia, no reservarem energia per a cap de les dues competicions”, va comentar Jaime Fernández.

El MoraBanc Andorra tornarà a quedar fora de la Nit de l'esport

tracking