ACB Lliga Endesa

Trobar l'espurna

El MoraBanc Andorra necessita sumar la primera victòria per guanyar confiança després del mal inici de campanya

Trobar l'espurnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre der­rotes els primers quatre partits de la temporada no era el que el MoraBanc Andor­ra, ni ningú, esperava. Els de Joan Peñarroya han fet el pitjor inici de curs des del retorn a l’ACB, però no tenen pràcticament temps de parar-se a pensar-s’ho. Avui ja afronten un nou matx en aquesta quarta jornada de la Lliga Endesa, davant l’Herbalife Gran Canària al Poliesportiu, on els grocs no han guanyat mai.

No obstant això, les condicions prèvies d’aquest enfrontament són molt diferents a les dels anteriors, que es van saldar amb triomf andorrà. El conjunt de Luis Casimiro arriba al Principat amb una dinàmica excel·lent, sent l’equip més anotador, el que més valora i el que millor percentatge de tres punts té (46,67% d’encert). A més, és un dels cinc equips imbatuts a la competició, fet que contrasta amb la dinàmica del MoraBanc, que és un dels cinc conjunts que de moment no saben què és guanyar.

Tot plegat, però, no és el que centra l’atenció dels integrants de la plantilla, que pensen en el present i futur. “Sabem que és un partit important i podem aconseguir la nostra primera victòria a la Lliga Endesa però no pensem en el que hem fet abans, sinó el que hem de fer”, va exposar ahir Peñar­roya a la roda de premsa prèvia al duel. Pel tècnic, el que s’ha de fer aquests propers dies és trobar l’espurna i el feeling que no ha transmès fins ara el conjunt del Principat, especialment en el dar­rer duel, contra l’Unics Kazan. “Sabem que ens queda una mica per aconseguir aquesta victòria. Quan arribi, l’estat anímic serà millor i facilitarà que tinguem una mica més d’encert, que ens ha faltat, i també espurna”, va dir l’egarenc.

En aquest sentit, Moussa Diagné va explicar com han treballat aquests últims dies la cerca del feeling i l’espurna. “Estem treballant per oblidar que no som bon equip. Perquè som un bon equip i tenim coses bones per poder guanyar qualsevol rival”, va comentar el pivot, que hi va afegir que “si arriba l’espurna i el feeling segur que vindrà la victòria”. El jugador d’origen senegalès també va fer una crida al públic andorrà. “Aquest equip pot millorar amb l’ajuda de l’afició, la gent del país. Sempre hi és i en els moments durs vull que segueixi aquí per poder créixer com a equip”, va assenyalar. El públic del Poliesportiu haurà de tornar a donar un cop de mà al MoraBanc si no vol que caigui una cinquena derrota consecutiva, que complicaria encara més la situació.

ESTAT FÍSIC ÒPTIM

Amb tots menys Burjanadze i en espera del nou fitxatge

Amb quatre partits ja disputats, i com és normal a aquestes altures de la temporada, tots els efectius del MoraBanc Andorra estan a disposició, en un estat físic òptim i sense molèsties a destacar. L’única baixa, i així seguirà sent durant gairebé cinc mesos, és la de Beqa Burjanadze, que va ser operat dilluns del genoll. Mentrestant, el club està en espera de la nova incorporació que ha d’arribar els propers dies, possiblement al llarg d’aquesta setmana o la vinent, per cobrir la mancança en la posició d’ala-pivot.

tracking