Curses de muntanya

Marc i Òscar Casal tanquen la Copa del Món dins del Top-10

Finalitzen 7è i 9è, respectivament, després d’acabar 17è i 16è a l’última cursa de la temporada, a Itàlia

Els germans Òscar i Marc Casal van posar ahir el punt final a la temporada de les Skyrunner World Series en categoria sky amb la 16a i 17a posició a l’última cursa, la Limone SkyRace, que es va disputar a la Llombardia italiana. El guanyador va ser el corredor local Marco de Gasperi, que va recórrer els 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell en un temps de 3 h 07’32”, que va suposar un nou rècord d’aquesta cursa. Menys de mig minut després va entrar el català Jan Margarit i el podi el va tancar l’alemany Stefan Knopf a més de tres minuts del vencedor de la prova.

La calor que va fer ahir a la regió italiana va ser un dels aspectes a tenir en compte a la cursa, amb temperatures de 30 graus durant la competició. Aquesta circumstància va unir-se a la duresa del traçat, que l’organització havia modificat per a l’edició d’enguany, amb 3 grans pujades gairebé verticals i una zona final de tobogans que posava a prova la musculatura dels corredors participants. El fet de ser l’última cursa de la temporada i que atorgués un 20% de punts extra va fer que estiguessin presents a Itàlia els millors del món.

Els germans Casal van estar entre els 10 primers de la cursa fins a la meitat de la prova, però mentre avançava el traçat van anar baixant posicions. De fet, Òscar Casal va estar a punt d’abandonar en no trobar-se bé, però va poder recuperar-se i va entrar juntament amb el seu germà Marc amb un temps de 3 h 28’14”.

Amb aquests resultats aconseguits ahir, els dos representants de la FAM finalitzen la temporada entre els 10 primers de la classificació general, amb Marc Casal en 7è lloc i Òscar casal en 9a plaça. El vencedor de la Copa del Món va ser el transalpí Marco de Gasperi, seguit pel basc Aritz Egea i el català Jan Margarit.

En categoria femenina, la vencedora ahir va ser Alexandersson Tove, de Suècia, que va superar amb claredat Maier Michelle i Debats Ragna.