Curses de muntanya

Marc i Òscar Casal tanquen la Copa del Món a la Llombardia

Disputen avui a Itàlia la Limone Skyrace, de 29 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell

Marc i Òscar Casal tanquen la Copa del Món a la LlombardiaLLUÍS PRIETO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Marc i Òscar Casal tanquen avui la temporada de la Copa del Món de curses de muntanya en categoria sky amb la disputa de la Limone Skyrace a la Llombardia italiana. Aquesta última prova té 29 quilòmetres i un desnivell de 2.500 metres després d’alguns canvis de recorregut que ha fet l’organització per a aquesta edició. Per Òscar Casal, és “una cursa molt dura perquè la ràtio entre quilòmetres i desnivell és bestial. Hi ha pujades i baixades molt dretes i es fa difícil perquè la musculatura pateix”. La part final del recorregut són tobogans de 300 metres i, segons Marc Casal, aquesta pot ser una de les claus de la prova: “Aquest últim tram pot ser decisiu per acabar bé o enfonsat, perquè si no arribes amb força es pot fer molt dur.”

El fet de ser final de temporada ja es nota en l’aspecte físic, tal com va reconèixer Òscar Casal: “Hi ha incertesa per veure com anirà el cos perquè he estat tot l’estiu corrent i els quilòmetres ja es comencen a notar.” El Marc va declarar que “és cert que arribo una mica carregat de quilòmetres perquè estem acabant la campanya, però físicament em trobo bé i amb bones sensacions”.

Actualment Marc i Òscar Casal ocupen la 7a i 8a plaça, respectivament, a la classificació general abans d’aquesta última cita, que atorgarà un 20% més de punts que a les curses normals. Com que tots dos ja han puntuat en 5 proves, necessiten finalitzar entre els 8 primers, en el cas del Marc, o entre els 15 primers, l’Òscar, per sumar punts a Itàlia. En aquest sentit, Marc Casal va manifestar que ho té “complicat perquè entrar entre els vuit primers és difícil”. Per la seva banda, l’Òscar va expressar que “no aniré a conservar per entrar entre els quinze primers perquè no ho he fet mai i no ho se fer”.

tracking