Suïssa investiga el president del PSG pels drets televisius del Mundial

La fiscalia troba indicis de delicte en les adjudicacions entre el 2018 i el 2030

Suïssa investiga el president del PSG pels drets televisius del Mundial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia de Suïssa va anunciar ahir una investigació amb relació a uns suposats suborns en l’assignació dels drets televisius del Mundial de la FIFA dels anys 2026 i 2030. Entre els imputats hi ha el qatarià Nasser al-Khelaïfi, president del París Saint Germain i director executiu de beIN Media Group, empresa de comunicació del Qatar que està expandida a diversos països arreu del món. Arran d’aquesta investigació, la fiscalia nacional financera francesa va ordenar ahir l’escorcoll de la seu de beIN Sports a la capital de l’estat gal i també van fer-se registres a altres països, com ara Espanya, Grècia o Itàlia.

A més d’Al-Khelaïfi, la justícia helvètica també va imputar a l’ex-secretari general de la FIFA Jérôme Valcke i a un altre “home de negocis actiu a l’àrea dels drets esportius”, de qui no es va citar el nom. La fiscalia creu que haurien pogut cometre diversos delictes, com corrupció, gestió deslleial, frau i estafa. Segons la investigació, Jérôme Valcke hauria acceptat suborns de l’empresari no citat després d’atorgar els drets de retransmissió televisiva del Mundial del 2018, 2022, 2026 i 2030 a diversos països. Pel que fa a Al-Khelaïfi, s’investiguen les adjudicacions del Campionat del Món dels anys 2026 i 2030.

No és la primera vegada que Jérôme Valcke es veu envoltat de polèmica, ja que l’ex-secretari general de la FIFA va ser acomiadat per l’organisme internacional el gener del 2016 per participar en activitats corruptes. A més, va ser sancionat pel comitè d’ètica de la FIFA amb una pena de 12 anys per aquest mateix motiu.

tracking