Definida la nova Lliga de les nacions

La UEFA revela com queden els grups, amb Andorra al D, com era previsible

Definida la nova Lliga de les nacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la fase de classificació per al Mundial 2018 acabada i en espera de la repesca, la UEFA ja mira cap a la propera competició de seleccions després de la cita de Rússia de l’estiu. Serà la Lliga de les nacions, l’esdeveniment que enfrontarà els combinats nacionals segons el nivell enquadrant-los en quatre grups diferents a partir del coeficient de cadascun. Aquests es van fer públics ahir i Andorra, com era previsible, va quedar enquadrat a l’últim grup, el D, amb el quart pitjor coeficient, només per davant de Kosovo, San Marino i Gibraltar.

Etiquetes:

Completen el darrer grup Azerbaidjan, Macedònia, Bielorússia, Geòrgia, Armènia, Letònia, Illes Fèroe, Luxembrug, Kazakhstan, Moldàvia, Liechtenstein i Malta. Aquestes 16 seleccions es dividiran en quatre grups de quatre equips en un sorteig que es farà el 24 de gener vinent. Es disputaran sis partits en les aturades de seleccions del setembre, octubre i novembre del 2018, i d’aquí sortirà un guanyador que es jugarà una plaça per a la propera Eurocopa amb els altres vencedors del grup D en uns play-off que es realitzaran el març del 2020.

Abans, però, i una vegada s’acabi la fase de grups de la Lliga de les nacions, s’encetarà la fase de classificació tradicional per a l’Eurocopa a partir del març del 2019 i amb aturades de doble partit al juny, setembre, octubre i novembre. Durant aquesta fase hi haurà seleccions de diferents nivells repartides en 10 grups, cinc de sis equips i la resta de cinc, en els quals es classificaran els dos primers per a l’Eurocopa.

El nou sistema de funcionament és un pèl enrevessat però una vegada comenci es veurà que les seleccions petites, com Andor­ra, tindran més possibilitats i no es veuran sempre condemnades a la derrota.

tracking