ACB LLIGA ENDESA

Tercera derrota del curs a Múrcia

El MoraBanc cau a Múrcia, un altre cop en els darrers segons, i encadena la tercera derrota seguida

Tercera derrota del curs a MúrciaACB photo / J. Bernal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tocats, però no pas enfonsats. És evident que el Bàsquet Club MoraBanc Andorra necessita una victòria com abans millor. Ja no per recuperar la moral després de tres derrotes en tres jornades, sinó per demostrar que dins de la competició vol seguir un full de ruta ben allunyat de les posicions calentes i per deixar clar que la plantilla que ha confeccionat funcionarà a l’hora de collir resultats. Els del Principat van caure ahir a domicili contra l’UCAM Múrcia per 81 a 77, i una altra vegada el duel es va escapar en els darrers segons. El mèrit dels murcians és inqüestionable, però el col·legiat Daniel Hierrezuelo, ben conegut pels aficionats tricolors pel mediàtic “era campo atrás”, va tornar a ficar la pota. Al quart període va xiular a John Shurna uns dobles clarament inexistents (mentre estava d’esquenes a la jugada) quan l’aler-pivot es dirigia sense pràcticament oposició a fer una cistella de dos. Hauria suposat el 74 a 73. Hierrezuelo va tallar i ofuscar l’esperit de remuntada, a més el trienni arbitral va assenyalar una falta en atac a David Walker també en un tram calent de partit, després que Sadiel Rojas realitzés un flopping de manual.

El MoraBanc va arribar a Múrcia divendres a la nit. Moltes hores d’unió de grup que van servir per fer sessions de vídeo i un entrenament al palau d’esports murcià. Ara bé, del que van disposar sobretot els jugadors de Joan Peñarroya va ser de temps suficient per fer pinya, conèixer-se profundament i conscienciar-se de la importància de l’enfrontament. Les cares de la plantilla durant l’esmorzar i en l’arribada a la pista eren de seriositat i cautela, però darrere d’això, el que s’amagava era concentració i ganes. Tant és així que el cinc inicial va entrar al xoc com un tren de mercaderies. Diagné i Jelínek van fer rodar l’electrònic i Shurna va clavar un triple per mostrar que en aquesta ocasió no els havia costat entrar al matx i els dubtes que havien sorgit davant Madrid i Fuenlabrada havien desaparegut. No obstant això, els locals van reaccionar amb un parcial de 8 a 0 liderat per un Rojas inspiradíssim des del 6,75. L’UCAM va despertar gràcies a la força del mateix aler i l’explosivitat de Hannah a la direcció de joc, mentre que a l’hora va començar a demostrar l’agressivitat defensiva que el caracteritza. D’aquella manera, als del Principat els va anar bé, arran que van poder anotar des de la línia d’un punt (23 de 31 en el global). El segon quart es va encetar 25 a 23, la igualtat va continuar sent la tònica, malgrat que a escassos minuts per al descans els de Peñarroya van patir un pic de desmotivació que els d’Ibon Navarro van aprofitar per posar ter­ra pel mig i assolir un coixí de 10 punts de diferència.

A la represa, el resultat era de set a sota (43 a 36) i aleshores els andorrans van tenir el seu moment. Els bloquejos i continuació van donar fruits i les jugades van acabar a bon port amb el poder del gegant Karnowski sota l’anella. Els últims 10 minuts van ser un infart constant i es van iniciar amb un triple de Walker (62 a 63). A les acaballes el pivot polonès (15 punts) va tenir a les mans primer el triomf i després l’empat des de la línia de 4,60 i Jaka Blazic va llançar un triple, sense encert, per posar el 80 a 80. Canvi de xip, demà passat toca estrenar l’Eurocup a casa.

LES CLAUS

Primera part

Els de peñarroya van entrar bé al matx, però ràpidament els murcians es van posar la granota de treball i van buscar la victòria. Al segon període van assolir 10 punts d’avantatge.

Desencert

El Morabanc va disposar de llançaments a les acaballes de l’enfrontament per posar-se per davant en el marcador i traslladar la pressió a l’UCAM. No hi va haver encert en els tirs clau.

Árbitres

Daniel Hierrezuelo, àrbitre conegut al país pel camp enrere de Llull a la Copa, va xiular uns dobles inexistents a Shurna que van indignar el MoraBanc i tallar l’esperit de remuntar.

Tercera derrota del curs a Múrcia

tracking