ACB LLIGA ENDESA

Xoc de trens entre 'necessitats'

El MoraBanc visita avui la pista del Múrcia convençut a adjudicar-se el primer triomf del curs

El campió d'Europa arriba i el MoraBanc ja està al completXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jornada número 3 i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra ja té per davant un repte majúscul entre força cometes. Evitar de totes totes situar-se a la taula de la lliga Endesa amb tres derrotes i cap victòria. El rival d’avui (12.30 h) serà l’UCAM Múrcia, un conjunt que tampoc sap encara el que és vèncer aquesta temporada, i de ben segur voldrà relaxar els ànims de la seva afició brindant-li un triomf. Els del Principat, com sempre, aniran a totes, per la qual cosa es podrà veure sobre la pista del Palau d’Esports de Múrcia un xoc de trens entre dos conjunts necessitats i alhora afamats. La derrota de dimecres en l’últim sospir a casa contra el Montakit Fuenlabrada va fer mal, tot i que a la plantilla del MoraBanc –ahir pels volts de la una del migdia va entrenar en terres murcianes– se la veu i percep bé d’ànims i mentalitzada per adjudicar-se la primera.

La nova filosofia Peñarroya de “fer net tant després de perdre com de guanyar” pel gruix del calendari de matxs, dona la sensació que els seus homes l’estan assimilant quasi al 100%. Les cares són unes altres i són conscients que al WiZink Center i al Poliesportiu van tenir trams fantàstics del que ha de ser la idea i estil del MoraBanc Andorra durant aquest curs. “Hem d’aprofitar els partits primer per competir i mirar de guanyar-los i com a part de seguir amb aquesta millora que necessitem quant a equip, arran que tenim moltes menys sessions d’entrenament”, va explicar el tècnic egarenc. I hi va afegir que “hem de formar el caràcter del grup i estem en un procés important per aconseguir-ho”. De la cita de la campa-nya anterior amb l’UCAM no existeix cap record bo, i de cara a aquesta els tricolors es trobaran amb un rival que també anirà al límit del reglament i es caracteritzarà per fer-se feixuc de penetrar a l’hora de trenar jugades. “Són bastant més veterans que nosaltres i crec que fins i tot més agressius que l’any passat defensivament. Són físics i tenen bons tiradors, malgrat que han perdut la figura de Facundo Campazzo, que aglutinava tant de joc.” Els andorrans afrontaran el duel com el segon atac més anotador de l’ACB, amb una mitjana de 91 punts per matx i la pitjor defensa amb 189 encaixats en dues jornades de competició. Als de Joan Peñarroya els costa el rebot, però als d’Ibon Navarro també (45 i 50 capturats en total per a cada entitat). “Ens és vital rebotejar per així poder contraatacar”, va declarar el gegant Karnowski. Jaka Blazic i Moussa Diagné ja estan recuperats de les ferides de guer­ra de l’enfrontament amb el Montakit Fuenlabrada, mentre que pel que fa als locals Brad Oleson, amb un cop a l’ull, i Vitor Faverani, amb molèsties (encara no ha debutat aquesta temporada), seran dubte en principi poc clar fins a darrera hora.

Per la seva part, Beqa Burjanadze passarà demà per qui- ròfan, a Vitòria, per posar fi als problemes de genoll. El club, mentrestant, rastreja el mercatto.

RETROBAMENT AMB L'ÀRBITRE DEL 'CAMP ENRERE' DE LA COPA DEL REI, DANIEL HIERREZUELO

Han passat gairebé 8 mesos des que el MoraBanc va disputar els quarts de final de la Copa del Rei. La història d’aquell partit contra el Reial Madrid és ben coneguda per tothom. Faltaven segons per al final del duel quan, amb els andorrans tres amunt, Sergio Llull va trepitjar la línia de mig camp abans d’assistir a un Anthony Randolph que va empatar i va enviar el matx a una pròrroga fàcil per als blancs.

En aquell duel, Daniel Hier­rezuelo era l’àrbitre principal i el que estava millor col·locat per veure la infracció de Llull. No va xiular el camp enrere i es va convertir en la Copa del campo atrás. Avui, a Múrcia, Hierrezuelo dirigirà un partit del MoraBanc per primera vegada des d’aquell duel.

tracking