Pendents de Cristiano

El combinat nacional disputa aquesta nit un partit històric amb la visita al Principat de la campiona d’Europa, Portugal

Pendents de CristianoXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció nacional de futbol disputarà aquesta nit (20.45 hores) el seu partit més important en ter­res andorranes amb la visita de Portugal. El duel no només serà especial per la gran colònia lusitana que hi ha al país, sinó també per la presència de la vigent campiona d’Europa i d’un dels millors jugadors de futbol de la història: Cristiano Ronaldo.

El d’avui serà l’últim matx dels tricolors a casa en aquesta fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018, on el combinat tricolor ha aconseguit la victòria contra Hongria i l’empat contra les Illes Fèroe, a més de derrotes per la mínima contra Letònia i Suïssa. El partit d’avui serà una altra història, i el seleccionador Koldo Álvarez va reconèixer que “creurem a guanyar, però potser després el futbol ens posa al nostre lloc. Somiem en la victòria, però sabem amb qui juguem demà”. El tècnic va confessar que “m’agradaria que fóssim fidels a nosaltres mateixos sabent quines són les nostres armes”, i va concloure afirmant que “els jugadors tindran pressió, però de la que agrada. Tant de bo poguéssim gaudir tots del partit, però crec que a nosaltres ens tocarà patir-lo”.

L’entrenador tindrà la baixa per sanció de Marc Pujol, i la d’última hora per lesió de Cristian Martínez. A més, Koldo té 7 futbolistes advertits de sanció que no podran jugar a Letònia si veuen groga: José Antonio, Emili, Jordi Rubio, Moisés, Víctor Rodríguez, Gabi Riera i Ilde Lima. En relació a aquest aspecte, el capità del combinat nacional va manifestar que “el partit de Letònia és la nostra final on ens podem jugar l’última plaça del grup, que és el que més s’apropa de la nostra realitat, però quan estem jugant i hàgim d’anar dur o usar les nostres armes, no traurem el peu”. Pel que fa al partit, Lima va expressar que l’objectiu és “complicar el partit a Portugal amb les nostres armes, com ho hem fet amb tots els rivals que han vingut a Andorra en aquest Premundial, però sabem que ells venen en forma i que serà complicat”.

En l’òptica lusitana, Renato Sanches va entrenar al marge dels companys, i el tècnic Fernando Santos va admetre que “sí que som favorits, però crec que no serà un duel gens fàcil. És un camp diferent del que nosaltres estem acostumats, però no hem de buscar excuses. A més, són un equip que encaixa poc a casa”.

Cristiano, sí o no?

La gran pregunta de la prèvia és si el futbolista del Reial Madrid, Cristiano Ronaldo, jugarà aquesta nit. Els periodistes portuguesos van preguntar-li de totes les maneres possibles al seleccionador, que ho va solucionar amb un “no diré l’equip fins dues hores abans del partit”. Portugal es juga la seva presència al Mundial sense anar a la repesca dimarts contra Suïssa, i si l’actual pilota d’or veu una targeta groga aquesta nit, es perdrà aquest decisiu duel contra els helvètics. Aquest sembla un motiu de suficient pes per no alinear l’astre portuguès, però per altra banda si Ronaldo marca més d’un gol, superarà el polonès Lewanowski com a màxim golejador del Premundial (en porta 15, i Cristiano 14), així que s’haurà d’esperar fins a última hora per saber si està entre els 11 titulars.

També Koldo Álvarez i Ilde Lima van ser qüestionats per la possible presència de Cristiano Ronaldo. El seleccionador va declarar que “ells [referint-se a Ronaldo i Messi] són jugadors d’un altre nivell i serà molt complicat frenar-los, tot i que ho intentarem amb les nostres armes”, i va afegir que “la preparació serà la mateixa. Si ell no juga, ho farà Éder, que ha estat decisiu en una final d’Eurocopa”. Per la seva banda, el capità Ilde Lima va parlar de “les qualitats excepcionals del davanter”, i va agregar que “és complicat, però intentarem parar-lo dintre del marc legal”.

tracking