ACB Lliga Endesa

Peñarroya, “de mala llet”

El tècnic egarenc del MoraBanc rebutja els fets repressius per part de la policia espanyola i guàrdia civil a l’1-O i diu sentir-se “demòcrata, lliure i català”.

Peñarroya, “de mala llet”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La repressió policial que van viure els ciutadans de Catalunya durant l’1-O per part de la policia espanyola i la guàrdia civil va transcendir a tot el món. Hi ha molts catalans que ho van viure a l’estranger per qüestions laborals i/o familiars. Si bé Pep Guardiola s’ho mirava amb tristor des de Manchester, al tècnic del Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra, Joan Peñarroya, la jornada democràtica de votació pel referèndum d’autodeterminació el va agafar ni més ni menys que a la capital d’Espanya. De ben segur que per a Peñarroya, nascut a Terrassa, va ser un dia complicat tenint en compte els testimonis que explicaven a les emissores de ràdio i televisions catalanes la violència dels cossos policials de l’Estat espanyol i les dures imatges que inundaven alguns canals de televisió i les xarxes socials Twitter i Facebook. L’entrenador, com era d’esperar, va mostrar la seva professionalitat al 100% durant i després del xoc al WiZink Center contra el Reial Madrid, ara bé, és humà i segur que se li va passar pel cap i pel cor la tristor que va despertar tot plegat, independentment de la ideologia política.

“No soc gaire de parlar d’aquestes coses, però el que penso és que és molt trist tot plegat”, va engegar Peñarroya ahir a la sala de premsa del Poliesportiu després de ser preguntat pel panorama a la terra que l’ha vist créixer. Va continuar, amb la mirada perduda, esplaiant-se. “Una mica desastre, i tota la informació d’aquests dies, el que li provoca a un quan se sent demòcrata, lliure i català, però sense anar en contra de res, només per exercir un dret i per fer-ho de la manera com s’està fent –tot i que a molts llocs s’intenta canviar aquesta forma amb la qual els catalans s’estan manifestant– és tristesa de veure com s’està responent”. Finalment, va exposar que “particularment el que em decep encara més és que no veig voluntat, i ja m’atreviria a dir per part de ningú, per arreglar aquesta situació, i això em fa estar preocupat i fins i tot de mala llet”.

tracking