Bàsquet

Il·lusió pel repte del retorn a Europa del Morabanc

La plantilla del MoraBanc Andorra manifesta les seves ganes davant d’una temporada apassionant que tindrà el retorn a Europa com a al·licient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan només falten tres dies per al debut a la Lliga Endesa 2017-2018 a la pista del Reial Madrid (diumenge, 18.30 hores), el MoraBanc Andorra va celebrar ahir el tradicional Media Day que inicia la temporada, en què les paraules que més es van escoltar van ser les d’il·lusió i ganes. La primera, amb referència a una campanya en què l’equip dirigit per Joan Peñarroya afrontarà 22 anys després el retorn a la competició continental amb la disputa de l’Eurocup i, l’altra, per arrencar ja els partits oficials després d’una pretemporada intensa.

“Afrontem la temporada amb molta il·lusió i ambició perquè juguem a Europa i és una cosa que sempre agrada a la gent. La temporada passada va ser molt bona i sabem que és difícil repetir una cosa així, però, per què no?”, reflexionava un dels capitans de l’equip, Guille Colom, que va mostrar-se “orgullós de ser capità de l’equip del país, i més a l’ACB, és una responsabilitat que m’agrada.” El seu company a la capitania, Oliver Stevic, va admetre que “és un honor ser-ho perquè a més no soc d’aquí, sinó serbi, però al final serà el mateix que l’any passat i només canviarà que tinc el títol de capità”. El pivot espera una campanya “amb nous jugadors i energia diferent que la temporada passada. Jugarem dos partits per setmana però hem entrenat bé i estem preparats per al que ve enguany”.

Els jugadors tricolors van manifestar les ganes de deixar la pretemporada enrere i començar amb els duels oficials, en especial una de les noves incorporacions, Jaime Fernández, que va reconèixer que “ha estat un estiu llarg per mi, però ja estic content, assentat a l’equip i al país, i amb ganes de començar la competició”. Sobre què preveu per aquesta temporada, va afirmar que “tenim una bona plantilla, hi ha sensacions positives i podem competir a un gran nivell. Espero que fem un gran any”. Un altre dels fitxatges, Moussa Diagne, va declarar que espera l’inici de la competició “amb il·lusió i alegria, i més després de la pretemporada. Tenim ganes de tornar a competir i hem d’entregar-nos al màxim per donar alegries a la nostra afició i a tot el país”.

Una de les claus per al desenvolupament d’aquesta temporada passarà per com el cos tècnic gestioni la plantilla un any en què hi haurà partit cada tres dies. Per Jaime Fernández, “l’Eurocup ajudarà a fer que hi hagi una rotació extensa i que tots estiguem involucrats. Som una plantilla llarga i tots hem de sumar, que al final és la clau per ser un bon equip”. Una opinió semblant va expressar Guille Colom, que va assegurar que “la plantilla està feta amb la idea que destaquem tots. Amb la marxa de Shermadini no tenim un jugador referència, sinó que ho serem com a conjunt. Els 12 podem aportar i sumar”.

La Lliga Endesa començarà com va acabar l’última, a la pista del Reial Madrid. Per Oliver Stevic, “aquest primer partit serà complicat, però ells no estaran en el millor moment de forma igual que tampoc ho estarem nosaltres, però anirem a guanyar”. El que no faltarà segur diumenge a la capital espanyola són incentius. Guille Colom va admetre que “contra el Madrid sempre hi ha ganes, i després del que va passar l’any passat encara motiva més. Serà difícil, però els podem sorprendre si fem un gran partit”. Aquest debut també serà un matx marcat en vermell al calendari per a Jaime Fernández, tota la vida lligat al màxim rival dels blancs, l’Estudiantes: “Sempre ha estat un partit especial per a mi i era molt assenyalat. El Madrid no té debilitats quasi mai, però tenim les nostres armes i no hi anirem a passar l’estona.”

ELS TÈCNICS RIVALS VEUEN EL MORABANC ANDORRA COM LA REVELACIÓ DE LA LLIGA ENDESA

La Lliga Endesa va publicar ahir l’habitual enquesta d’inici de temporada a la qual responen els entrenadors de la competició i entre les dades més destacades apareix que el MoraBanc Andorra és el més votat, juntament amb el Monbús Obradoiro, com a equip revelació. A més de Joan Peñarroya, Joan Plaza (Unicaja), Luis Casimiro (Gran Canària), Sito Alonso (Barça) i Diego Ocampo (Joventut) van votar els tricolors com a conjunt sorpresa del campionat.

Casimiro i Txus Vidorreta (València Basket) veuen el MoraBanc com un dels 8 equips que es classificaran per a la Copa del Rei de Gran Canària 2018, i el tècnic del València creu que una de les incorporacions dels del Principat, Jaime Fernández, serà un dels jugadors revelació de la competició.

Il·lusió pel repte del retorna a Europa del Morabanc

Il·lusió pel repte del retorna a Europa del Morabanc

tracking