TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Javier Saviola s'inicia com a entrenador amb el cadet de la federació

Javier ‘el conejo’ Saviola s’incorpora a l’equip tècnic de l’Enfaf Crèdit Andorrà cadet, al costat d’Òscar Sonejee

Javier Saviola s'inicia com a entrenador amb el cadet de la federacióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa tot just un any, Javier Saviola es va instal·lar a Andorra. El conejo, com se’l coneix també, buscava “assentar-se” en un lloc “amb qualitat de vida” per a ell i la seva família i va veure en el Principat l’indret ideal per fer-ho. Es va relacionar amb l’FC Ordino i s’asseia a la banqueta en alguns dels seus partits. L’objectiu que tenia era el de ser entrenador, però abans s’havia de treure els títols corresponents, en els quals treballa des d’aleshores. Ja té la titulació UEFA A i B a través de la Real Federación Española de Futbol i aquest any finalitzarà el procés per treure’s el UEFA Pro, el més alt de tots.

Mentre espera per poder tenir l’últim títol, Saviola ha arribat a un acord amb la Federació Andor­rana de Futbol (FAF) per incorporar-se a l’equip tècnic de l’Enfaf Crèdit Andorrà cadet, que juga la divisió preferent catalana. Exercirà de segon entrenador, mentre el primer serà Òscar Sonejee, i els dos compartiran la banqueta del conjunt gestionat per la FAF.

“És un món totalment nou per a mi. Estic fent el curs d’entrenador i guanyant experiència al costat d’una persona com l’Òscar, que té molt més recorregut que jo”, exposava l’exjugador del Barça i el Reial Madrid, entre molts altres clubs. “Intentarem formar joves tant en l’aspecte futbolístic com en el personal perquè és important inculcar els valors als nois”, afegia. L’argentí té la intenció d’anar aprenent en aquesta nova etapa al futbol per a ell amb el desig d’acabar en un equip de primera línia en un futur. “El primordial és acabar el curs. Quan ho faci avaluaré quin recorregut puc tenir. La formació de joves sempre m’ha interessat molt”, indicava Saviola, que explicava que “m’encantaria entrenar un equip de primer nivell futbolístic. El que vol un quan comença aquesta carrera és acabar en un lloc amb equips grans i competitius, però abans s’ha d’aprendre i agafar experiència per després fer el salt a coses importants”.

Sonejee, per la seva part, es va mostrar encantat de poder tenir Saviola al seu costat. “Per a nosaltres és un privilegi i un luxe comptar amb una persona com el Javier”, comentava l’exinternacional andorrà, que recordava que “és la primera experiència a nivell futbol base que hem tingut, amb un entrenador i una persona com el seu nivell”. Sonejee va detallar també com va rebre el vestidor del cadet l’arribada de Saviola: “els nois van al·lucinar el primer dia per tenir-lo amb nosaltres. Estan molt il·lusionats i li demanen consells, experiències...” Aquest cap de setmana passat es va disputar la primera jornada i Saviola ja es va poder estrenar amb el cadet, però malauradament l’Enfaf Crèdit Andor­rà va caure per 3-0 al camp del Gimnàstic Manresa. En aquell duel, Saviola va causar sensació en els rivals, i fins i tot, àrbitres, que se li apropaven per demanar fotografies.

En la presentació d’ahir, Saviola també va opinar sobre l’actual situació del futbol andorrà, que ha pogut veure i analitzar durant el darrer any que ha estat de resident al Principat. “Estan en aquesta etapa de creixement, sense dubte encara hi ha molt recorregut. És un país petit i des de fora es veu que es poden fer grans coses”, assegurava el conejo, que afegia que “tant de bo que en un futur la selecció andorrana pugui fer grans coses, que és el que sense dubte busquem tots”.

RESSÒ FORÀ

REACCIONS A LA SEVA ARRIBADA

L’arribada de Javier Saviola a l’equip tècnic de l’Enfaf Crèdit Andorrà cadet no va deixar indiferent els aficionats de futbol d’Espanya i d‘Argentina, així com els fans del conejo. Mitjans espanyols i argentins es van fer ressò de la notícia i a les xarxes es van reproduir molts missatges. “El modest equip que dirigirà Saviola”, titulava en una notícia Fox Sports Argentina. Va ser un dels molts titulars que es van donar arran de l’arribada de Saviola.

Javier Saviola s'inicia com a entrenador amb el cadet de la federació

tracking